APEL GRAĐANIMA DA TOKOM GREJNE SEZONE BUDU ODGOVORNI I SPREČE POŽARE APEL GRAĐANIMA DA TOKOM GREJNE SEZONE BUDU ODGOVORNI I SPREČE POŽARE
četvrtak, 06 oktobar 2022 05:10

APEL GRAĐANIMA DA TOKOM GREJNE SEZONE BUDU ODGOVORNI I SPREČE POŽARE

Iz Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova apeluju na građane da tokom nastupajuće grejne sezone budu odgovorni prema sebi, svojim porodicama i svojim komšijama i na taj način spreče požare koji su karakteristični za zimski period.

Prema rečima pomoćnika načelnika Uprave za vatrogasno-spasilačke jedinice Sektora za vanredne situacije Saše Rančića, zimski period, odnosno period od početka do kraja grejne sezone, karakteriše veliki broj požara na građevinskim objektima. Razlog tome su, kako navodi, neispravni dimovodni kanali, neispravne elektroinstalacije i uređaji za grejanje.

-Sektor za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova apeluje na sve građane da se svi dimovodni kanali i elektroinstalacije provere pre početka grejne sezone od strane nadležnih institucija, da bi jednostavno smanjili rizik od nastanka požara. Takođe apelujemo i da se odeća ne približava grejnim telima kao što su kvarcne peći, jer mogu izazvati požar, istakao je Rančić.

On je naglasio da ukoliko do požara ipak dođe, građani obavezno pozovu broj 193 i pripadnici najbližih vatrogasno-spasilačkih jedinica će doći u pomoć građanstvu.

Slobodno vreme

Lifestyle

Meso je neophodno za obranu od depresije i teskobe, tvrdi nutricionistikinja i psihijatrica s Harvarda, dr Džordžija Ede...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.