subota, 25 jun 2022 07:58

U ovom gradu prvi put će i tate moći da prisustvuju porođaju: Stavili i novu klimu i krevetiće za bebe

Zanovili smo stolove, lampe, klimu, dobili smo centralnu ventilaciju, ne samo u porođajnim salama već i u hirurškim salama rekao je direktor Opšte bolnice "Dr Radivoj Simonović"
U januaru mesecu kompletno su završeni građevinski radovi na somborskom porodilištu, a isto je sredstvima grada i donatora opremljeno. Gradonačelnik Sombora Antonio Ratković obišao je, zajedno sa svojim timom, novoopremljene prostorije porodilišta u Somboru, piše rtv.rs.

Nova kupatila i krevetići za bebe, pultovi za prevoj, antistatic podovi kao novi apartmani za porodilje novina su u porodilištu u Somboru. Građevinski radovi vrednosti 21 milion dinara završeni su u januaru mesecu, a samo opremanje porodilišta pomogli su donatori i Grad Sombor.

- Dobili smo nove sadržaje, novu izolacionu jedinicu, novi apartman i predporođajnu salu, prijemnu ambulantu, urađena je kompletna sanacija podova, nakon skoro dve decenije prvi put da je urađena ovakva rekonstrukcija. Somborsko porodilište je rekonstruisano po najsavremenijim standardima. Zanovili smo stolove, lampe, klimu, dobili smo centralnu ventilaciju, ne samo u porođajnim salama već i u hirurškim salama, a to je izuzetno značajno. Novina je da i očevi mogu da prisustvuju porođaju - rekao je dr Dragan Rastović, direktor Opšte bolnice "Dr Radivoj Simonović", Sombor.

Na donatorskoj večeri koju je organizovao Grad Sombor prikupljeno je više od 4 miliona dinara za opremanje porodilišta.

- Iz tih sredstava kupljena je medicinska oprema, kao i nameštaj i tehnika, drago mi je što zajedno Grad Sombor, privreda i javna komunalna preduzeća su zajedničkim snagama realizovali jedan ovako lep projekat - rekao je gradonačeknik Sombora Antonio Ratković.

Građevinske radove u vrednosti oko 21 milion dinara finansirao je Grad Sombor i Ministarstvo bez portfelja zaduženo za demografiju i populacionu politiku.

izvor:telegraf.rs

Kutak za roditelje

Šta ćete danas kuvati?

Saveti šefova kuhinje

Neodoljivi deserti

  • Banoffee Pie

    Deserti 01. 08. 2022.

    Banoffee Pie Sastojci: biskvit: 400g banane 225g ili 4 jajeta 225g suncokretovog ulja 300g šećera 240g brašna 7g praška za pecivo prstohvat soli kašičica[…]

    Read more...