sreda, 26 januar 2022 08:47

Od 1. februara počinje evidentiranje dece za upis u osnovnu školu

Gradska uprava Grada Sombora obaveštava javnost da od 1. februara počinje evidentiranje dece za upis u prvi razred osnovne škole na teritoriji Grada.

U prvi razred upisuju se deca koja na dan početka školske godine imaju 6,5 do 7,5 godina, odnosno deca koja su rođena od 1. 03. 2015. do 1. 03. 2016. godine.

Deca od 6 do 6,5 godina mogu se, po želji roditelja, upisati u prvi razred nakon provere spremnosti za polazak u školu.

Deca starija od 7,5 godina koja nisu upisana u prvi razred, usled bolesti ili drugih razloga, mogu da upišu prvi ili odgovarajući razred, na osnovu prethodne provere znanja.

Prijavljivanje za upis u prvi razred roditelji ili staratelji moraju izvršiti lično ili izvanredno, u slučaju da su roditelji ili staratelji pozitivni na kovid, telefonskim putem. Potrebna dokumentacija je: važeća lična karta sa tačnom adresom stanovanja roditelja ili staratelja, kao i rešenje o starateljstvu za decu koja su pod starateljstvom. Prijavljivanje će se vršiti u Gradskoj upravi, Odeljenje za obrazovanje (soba broj 9 u prizemlju), prema utvrđenom rasporedu.

izvor:025info.rs

 

Slobodno vreme

Lifestyle

  Poslovni sastanci predstavljaju osnovu za donošenje važnih odluka, razmenu ideja i usklađivanje strategija unutar org...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.