utorak, 25 januar 2022 07:49

GENERALNA KONZULKA CRNE GORE POSETILA SOMBOR

Gradonačelnik Sombora Antonio Ratković priredio je danas prijem za generalnu konzulku Crne Gore u Republici Srbiji Nevenku Ćirović.

Tokom sastanka u zgradi „Županije“ gradonačelnik je predstavio privredne, turističke potencijale i kulturno bogatstvo Sombora. Razgovarali su o produbljavanju saradnje pobratimljenih gradova Sombora i Mojkovca, kao i uspostavljanju saradnje Sombora sa drugim gradovima u Crnoj Gori.

Sastanku su prisistvovali i Bogoljub Jegdić, ispred Ministarstva vanjskih poslova Crne Gore, Ljiljana Tica, zamenica gradonačelnika Sombora, Silard Janković, član Gradskog veća za oblast nacionalnih manjina i saradnje sa verskim zajednicama, kao i Draško Miljić i dr Radenko Stanić ispred Zavičajnog udruženja Crnogoraca Sombora.

Jedna od glavnih tema današnjeg sastanka bila je podrška, sa ciljem negovanja multikulturalnosti i multikonfesionalnosti, koju Sombor pruža putem konkursa za udruženja koja neguju identitet nacionalnih manjina, a takođe i podrška koju Crna Gora pruža crnogorskim udruženjima u dijaspori.

Učesnici sastanka razmenili su i iskustava koja su stekli tokom realizacije prekograničnih projekata i posebno su spomenuli lep primer uspostavlje saradnje Srednje ekonomske škole u Somboru sa školom iz Žabljaka.

Nakon zvaničnog prijema, konzulka je u pratnji gradonačelnika i njihovih saradnika, imala priliku da pogleda i čuje priču o čuvenoj slici „Bitka kod Sente“, posetila je Gradski muzej Sombor i Galeriju „Milan Konjović“

 

Slobodno vreme

Lifestyle

  Poslovni sastanci predstavljaju osnovu za donošenje važnih odluka, razmenu ideja i usklađivanje strategija unutar org...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.