subota, 27 novembar 2021 05:15

PREDSTAVNICI GRADA SOMBORA UČESTVOVALI NA SASTANKU U OKVIRU PROJEKTA „AMAZING AMAZON OF EUROPE“

Grad Sombor zajedno sa projektnim partnerima iz zemalja Dunavskog sliva učestvuje u Projektu „RESPONSIBLE GREEN DESTINATION AMAZON OF EUROPE koji se realizuje u okviru Dunavskog transnacionalnog programa.

Svrha projekta „Amazing Amazon of Europe” je nadogradnja biciklističke staze „Amazon of Europe“ i poboljšanje područja u smislu održivog turizma, razvijanjem zajedničkih strategija, IT rešenja i interakcija u učenju na znatno širem nivou od posmatrane destinacije. „Amazing Amazon of Europe“ doneće mogućnost održivog razvoja prilikom upravljanja raznolikošću prirodnog i kulturnog nasleđa ovog područja, istovremeno omogućavajući jedinstvena iskustva međunarodnim posetiocima. 

Tokom meseca oktobra održan  je sastanak svih projektnih partnera u Moravskim Tolicama, u Sloveniji, zemlji iz koje je i vodeći partner na ovom projektu, Institut za razvoj lokalnih potencijala „Iskriva“. Na sastanku su prezentovane aktivnosti realizovane tokom prve godine trajanja projekta, prodiskutovani potencijalni problemi, i napravljeni planovi implementacije za naredni period. Sastanku je prisustvovao i gospodin Gusztáv Csomor, član upravnog organa zajedničkog sekretarijata koji rukovodi celim Dunavskim transnacionalnim programom.

Ukupno trajanje ovog projekta je 30 meseci, od 01. jula 2020. do 31. decembra 2022. godine. Ukupna vrednost projekta je 2.411.290,00 evra, a Budžet Grada Sombora u projektu je 106.480,00 evra.

 

Slobodno vreme

Lifestyle

Lekari uvek upozoravaju na važnost vitamina u telu, no ima i nekih drugih elemenata vrlo bitnih za pravilno funkcinisanj...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.