četvrtak, 25 novembar 2021 06:21

Uređenje šetališta na Velikom bačkom kanalu u Somboru

SOMBOR - U okviru participativnog budžetiranja, građani Sombora su 2017. godine odlučili da se uredi šetalište na Velikom bačkom kanalu. Pripreme su počele 2018. Godine, a radovi pre oko mesec dana.
Šetalište dužine 2 km I 300 metara na Velikom bačkom kanalu u Somboru privodi se kraju, pa će gradjani Sombora uskoro moći da uživaju u novoj stazi od Apatinskog mosta do Tromedje.

Šetaliste će biti opremljeno pratećim mobilijarom - klupama i kantama za otpatke .

Sami radovi na ovom delu šetališta koštali su oko 30 miliona dinara,a završetak istih planiran je za prvu polovinu meseca decembra.

"Ovo šetalište se nadovezuje na već postojeće šetalište koje se proteže od Apatinskog mosta do drugog železničkog mosta, tako da gardjani Sombora imaju sada jedno šetalište dugo oko 5 km uz sam kanal, i tako smo spojili jedno I drugo šetalište u jednu celinu", rekao je Sava Dojić, gradski većnik za finansije i privredu grada Sombora.

Grad Sombor nastavlja sa projektom participativnog budžetiranja,glasanje za predloge za sledeći budžet završavaju se i uskoro će se saznati šta je to što su gradjani mesnih zajednica izabrali da se finansira u sledećoj godini.

,,Važno je napomenuti da će i sledeće godine svaka mesna zajednica dobiti onaj projekta koji su gradjani izabrali putem glasanja u participativnom budžetiranju", dodao je Dojić.

Do sada su po projektima participativnog budžetiranja uredjeni domovi kulture,mesne zajednice, dečja igrališta, sportski tereni, kao i groblje u Telečkoj.

izvor:rtv.rs

Slobodno vreme

Lifestyle

  Poslovni sastanci predstavljaju osnovu za donošenje važnih odluka, razmenu ideja i usklađivanje strategija unutar org...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.