subota, 25 septembar 2021 08:58

Sombor treću godinu zaredom obeležio Evropsku nedelju sporta

SOMBOR - Grad Sombor je u saradnji sa Olimpijskim komitetom Srbije, a uz tehničku podršku Sportskog saveza i Crvenog krsta iz Sombora, treću godinu zaredom obeležio Evropsku nedelju sporta.video icon
Moderan ples za najmlađe, fudbalski trening, kao i zumba trening i mala atletika, obeležili su prvi dan Evropske nedelje sporta u Somboru, na kojoj je učestvovao veli broj mališana, koji su nam rado preneli svoje utiske šta su to novo naučili.

"Najviše mi se svidelo kada smo igrali Makarenu", rekla je jedna od učesnica .

"Plesala sam,veselila sam se i družila sam se", pohvalila se učenica prvog razreda.

"Plesali smo,igrali se i veselili smo se", rekla nam je Sara Dunkler.

"Najviše mi se svidelo kada smo plesali", rekla je jedna od učesnica.

Cilj manifestacije je razvoj sporta i fizičke aktivnosti.

"Da podignemo svest koliko je bitno da se bavimo fizičkom aktivnošću svaki da, ako nismo u mogućnosti da idemo na trening možemo da pešačimo, možemo da vozimo bicikl, možemo da trčimo, da neke aktivnosti radimo u prirodi kojim ćemo doprineti celokupnom psihofizičkom zdravlju", rekla je Antonija Nađ Kosanović, članica gradskog veća za oblast sporta, dece, omladine i zdravstva.

"S obzirom da su sadašnji podaci, zbog korone i novonastale situacije, zaista zabrinjavajući i deca se sve manje bave sportom i ovo je jedan od načina da ih motivišemo i da ih pokrenemo da se bave sportom i fizičkom kreativnošću", rekla je Danijela Jaćimović iz Olimpijskog komiteta Srbije.

Tokom narednih dana u okviru Evropske nedelje sporta pod sloganom "Be active" biće organizovana biciklistička tura, vožnja kajakom kao i javni čas rukometa i karate trening, gde će svi zainteresovani građani moći da uživaju .

izvor:rtv.rs

Slobodno vreme

Lifestyle

Visok krvni pritisak je vrlo opasan jer s vremenom može da ošteti arterije, čime se povećava rizik od srčanog ili moždan...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.