subota, 25 septembar 2021 08:58

Sombor treću godinu zaredom obeležio Evropsku nedelju sporta

SOMBOR - Grad Sombor je u saradnji sa Olimpijskim komitetom Srbije, a uz tehničku podršku Sportskog saveza i Crvenog krsta iz Sombora, treću godinu zaredom obeležio Evropsku nedelju sporta.video icon
Moderan ples za najmlađe, fudbalski trening, kao i zumba trening i mala atletika, obeležili su prvi dan Evropske nedelje sporta u Somboru, na kojoj je učestvovao veli broj mališana, koji su nam rado preneli svoje utiske šta su to novo naučili.

"Najviše mi se svidelo kada smo igrali Makarenu", rekla je jedna od učesnica .

"Plesala sam,veselila sam se i družila sam se", pohvalila se učenica prvog razreda.

"Plesali smo,igrali se i veselili smo se", rekla nam je Sara Dunkler.

"Najviše mi se svidelo kada smo plesali", rekla je jedna od učesnica.

Cilj manifestacije je razvoj sporta i fizičke aktivnosti.

"Da podignemo svest koliko je bitno da se bavimo fizičkom aktivnošću svaki da, ako nismo u mogućnosti da idemo na trening možemo da pešačimo, možemo da vozimo bicikl, možemo da trčimo, da neke aktivnosti radimo u prirodi kojim ćemo doprineti celokupnom psihofizičkom zdravlju", rekla je Antonija Nađ Kosanović, članica gradskog veća za oblast sporta, dece, omladine i zdravstva.

"S obzirom da su sadašnji podaci, zbog korone i novonastale situacije, zaista zabrinjavajući i deca se sve manje bave sportom i ovo je jedan od načina da ih motivišemo i da ih pokrenemo da se bave sportom i fizičkom kreativnošću", rekla je Danijela Jaćimović iz Olimpijskog komiteta Srbije.

Tokom narednih dana u okviru Evropske nedelje sporta pod sloganom "Be active" biće organizovana biciklistička tura, vožnja kajakom kao i javni čas rukometa i karate trening, gde će svi zainteresovani građani moći da uživaju .

izvor:rtv.rs

Šta ćete danas kuvati?

Saveti šefova kuhinje

Neodoljivi deserti

  • KOLAČ JAJE NA OKO

    Deserti 18. 10. 2021.

    KOLAČ JAJE NA OKO Uskršnja nedelja nam počinje ovim receptom! Pripremila sam vam nekoliko jednostavnih recepata za koje vam neće trebati mnogo vremena, ali biće i[…]

    Read more...