sreda, 15 septembar 2021 11:11

Sombor: U pripremi još tri biciklističke staze na Staparskom putu

SOMBOR: Godinama unazad Sombor razvija saobraćajnu infrastrukturu namenjenu korišćenju bicikla, kao ekološkog prevoznog sredstva, pa je tako otvorena i novoizgrađena biciklistička staza na Staparskom putu.

Da je izgradnja biciklističkih staza jedan od prioriteta Grada te da su značajna sredstva izdvojena iz buyeta u te svrhe, potvrdio je i gradonačelnik Antonio Ratković koji je sa svojim saradnicima obišao tek završenu biciklističku stazu od početka Staparskog puta pa do raskrsnice sa Prvomajskim bulevarom.

Pored biciklističke staze duge 800 metara urađena je i pešačka staza, a sve u cilju povećanja bezbednosti.

- Pored izgradnje ove biciklističke staze, kompletno su rekonstruisani i trotoari, što je svakako bio i cilj ovog projekta. Mi ćemo se truditi da u narednom periodu završimo još tri projekta koji se tiču biciklističkih staza i da u narednoj godini realizujemo ove projekte - rekao je somborski gradonačelnik, naglašavajući da za novu stazu od Prvomajskog bulevara do Vašarišta, od Vašarišta do Agrosaveza postoji gotov projekat, kao i za Vojvođansku ulicu koja je u planu da se radi narednih sezona.

Vrednost projekta izgradnje biciklističke staze na Staparskom putu je nešto više od 17 miliona dinara sa PDV-om, a cilj izgradnje biciklističkih staza, kako naglašavaju ovdašnje varoške vlasti je da se omogući građanima Sombora bezbedna vožnja kroz grad, te samim tim podigne na jedan viši nivo bezbednost biciklista kao najranjivije grupe učesnika u saobraćaju.

izvor: dnevnik.rs

 

Šta ćete danas kuvati?

Saveti šefova kuhinje

Neodoljivi deserti

  • Mak štangle

    Deserti 25. 09. 2021.

    Mak štangle Htedoh praviti bele mak štangle, ali kako se one prave sa gotovim krem korama koje ja nisam imala, a iskreno, nije mi[…]

    Read more...