Osuđen na 12 godina zatvora za ubistvo druga iz Sombora Osuđen na 12 godina zatvora za ubistvo druga iz Sombora
ponedeljak, 13 septembar 2021 07:57

Osuđen na 12 godina zatvora za ubistvo druga iz Sombora

G. Z. (44) iz Bačkog Novog Sela, okrivljen za ubistvo uz eventualni umišljaj u njegovoj kući, osuđen je na 12 godina robije pred većem sudije Ivane Josifović u novosadskom Višem sudu.

On, odlukom suda, ostaje u pritvoru u kojem je 32 meseca.

Takođe, doneta je odluka da je dužan da plati na ime nematerijalnih troškova majci i bratu, pokojnog oštećenog, M.M. 1.500.000 dinara, dok su za razliku u njihovom potraživanju od 5.000.000 dinara upućeni na parnični postupak.

U iznošenju završnih reči, zastupnik optuženog akta zamenik višeg javnog tužioca Aleksandar Amidžić je u celosti ostao kod navoda u optužnici. Smatrao je da je tokom postupka, posle iznošenja dokaza i saslušanja svedoka, dokazano krivično delo ubistva. Naglasio je da je okrivljeni tri puta kažnjavan za krivična dela s elementima nasilja, te je predložio, stoga, da se to uzme u obzir kao otežavajuća okolnost.

Branilac optuženog Branko Munižaba ukazazao je na to da, po njegovom stavu, specifičnu težinu postupka čine krajnje čudne i misteriozne radnje tužilaštva. Ocenio je da je optužnica nejasna, protivrečna i nerazumljiva. Zamerio je što je tužilaštvo prihvatilo stav veštaka sudske medicine, iako je iznesen u tri navrata - menjan. Napomenuo je još da je stručni savetnik odbrane, po njegovim rečima, našao propuste u tim nalazima.

U završnoj reči okrivljeni se kunuo da nije kriv i da mu je nameštena ova situacija u kojoj mu je prevarom potureno da trune u pritvoru. -

Pretres, koji traje godinama, bio je više puta odlagan zbog zahteva odbrane za izuzeće predsednice veća i zato što se čekalo na nalaze veštaka.

Kako "Dnevnik" podseća, optuženom se stavlja na teret da je u svojoj kući, 30. decembra 2019. godine, usmrtio svog drugara M.M. iz Sombora, kojem je rukama i nogama naneo teške telesne povrede opasne po život u predelu vitalnih organa, od kojih je žrtva preminula istog dana, nekoliko sati kasnije.

U prethodnom dokaznom postupku, veštak za sudsku medicinu ostao je u celosti pri svom nalazu i mišljenju i rekao da su kod oštećenog utvrđene 32 povrede, među koje spadaju prelomi rebara, rascepi na oba plućna krila i na desnom bubregu.

Izvor: 021.rs

Šta ćete danas kuvati?

Saveti šefova kuhinje

Neodoljivi deserti

  • Mak štangle

    Deserti 25. 09. 2021.

    Mak štangle Htedoh praviti bele mak štangle, ali kako se one prave sa gotovim krem korama koje ja nisam imala, a iskreno, nije mi[…]

    Read more...