Povećan broj prvih pregleda u Somboru, produžen rad kovid ambulanti do 22 časa Povećan broj prvih pregleda u Somboru, produžen rad kovid ambulanti do 22 časa Izvor: EPA-EFE (Georgi Licovski)
četvrtak, 09 septembar 2021 07:46

Povećan broj prvih pregleda u Somboru, produžen rad kovid ambulanti do 22 časa

U Zapadnobačkom okrugu trenutno je 365 pacijenata pozitivnih na koronavirus, od čega u Somboru najviše - 161, u Kuli 95, u Odžacima 70 i Apatinu 39 obolelih. Revakcinisano je 63.035 građana od čega najviše u Somboru 32.092. Više je prvih pregleda, pa je tako za nedelju dana u somborskoj Kovid ambulanti pregledano 281 pacijent, od čega je bilo 73 pozitivno na virus, a od danas je i produžen rad svih kovid ambulati do 22 časa.video icon
Na najvećem vakcinalnom punktu za imunizaciju u Sombrou dnevno prvu dozu primi oko 40-tak građana, dok je mnogo veće interesovanje za buster dozu.

Najveći broj građana se odaziva na vakcinaciju trećom dozom u Zapadnobačkom okrugu, pa je tako do sada podeljeno 4.556 doza, od čega u Somboru 2.780. Broj prvih pregleda je povećan, a oko 10 pacijenata dnevno je pozitivno na Kovid – 19.

"Znatno manje je starijih osoba, jer sada na red dolazi znatno mlađa populacija koja u velikom broju slučajeva nije vakcinisana. Postoje osobe koje su vakcinisane sa dve doze, koje su takođe pozitivne, ali koje zbog sigurnosti vakcine nisu poštovale epidemiološke mere. Kod tih osoba je klinička slika sasvim blaga, radi se o bolovima u mišićima, eventualno temperatura jedan ili dva dana i gubitak čula mirisa, ponekad kašlj, dok je klinička slika kod nevakcinisanih znatno teža“, kaže dr Zdravko Hlodik, koordinator masovne imunizacije u Somboru.

"U Apatinu je revakcinisano 8.509 građana, u Kuli 12.826, u Odžacima 9.608. Treću dozu je u Apatinu primilo 598 pacijenata, u Kuli 749, dok je u Odžacima 620 građana primilo treću dozu", kaže dr Gordana Cvetić, epidemiolog Zavoda za javno zdravlje u Somboru.

Zbog aktuelne epidemijske situacije, produženo je radno vreme vakcinalnog punta u Somboru od 8 sati do 15 časova, dok je od danas radno vreme Kovid ambulamnti svakog dana od 7 sati do 22 časa.

Izvor: RTV

Slobodno vreme

Lifestyle

  Poslovni sastanci predstavljaju osnovu za donošenje važnih odluka, razmenu ideja i usklađivanje strategija unutar org...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.