četvrtak, 08 april 2021 05:55

Otvaranje izložbe "Otisak" Martine Đorđević

Otvaranje izložbe "Otisak" Martine Đorđević biće upriličeno u utorak, 13. 4. 2021. godine u 19 časova u Maloj galeriji Kulturnog centra "Laza Kostić" Sombor.

Posetioci će biti u prilici da, uz poštovanje mera prevencije, posete izložbu neposredno nakon zvaničnog obraćanja koje će biti dostupno na Facebook stranici Kulturnog centra putem prenosa uživo. Postavka izložbe će trajati do 26. 4. 2021. godine.

Reč o izložbi:
U istraživanju pod nazivom ,,Otisak“ obuhvaćen je proces kreiranja radova i razmatranje načina na koji su radovi nastali kao i dovođenje tog načina u vezu sa poetikom.Zastupljeno je razmišljanje o tragu kao ostatku nečega što je postojalo, kao i o samom otisku prsta kao materijalnim prikazom ljudskog identiteta.
Primarni momenat jeste sama simbolika otiska i njegove vrednosti. Te vrednosti su se istakle putem linije bilo da je reč o tehnici crteža ili grafike.
Potreba za negovanjem suptilnosti i interesovanje za minuciozne forme doveli su do organizacije površine koja će u isto vreme izgledati i krhko i monumentalno, nezavisno od formata.

Biografija umetnika:
Martina Đorđević rođena je 1995. godine u Leskovcu. Nakon završetka Gimnazije, upisuje slikarstvo na Fakultetu umetnosti u Nišu, 2014. godine.
Osnovne i master akademske studije završila je u klasi prof. mr Katarine Đorđević. Najveće interesovanje gaji za crtež i grafiku, naročito tradicionalne grafičke tehnike. Tokom studija izlagala je na preko 25 kolektivnih izložbi u Srbiji i inostranstvu.

Slobodno vreme

Lifestyle

Stručnjaci se ne slažu šta je to tačno, ali veruju da je krivac stres. Fibromialgija donosi nesnosne bolove iako je fizi...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.