subota, 27 februar 2021 06:43

Kolegijum pokrajinskog zaštitnika građana održan u Somboru

Kolegijum pokrajinskog zaštitnika građana – ombudsmana prof. dr Zorana Pavlovića i lokalnog ombudsmana Grada Sombora Čarne Petričević održan je danas u Somboru. Ovom prilikom predstavljen je pregled rada za prethodni period, kao i predlozi za unapređenje ljudskih prava i zajedničke aktivnosti za 2021. godinu.

Učesnici sastanka poseban akcenat stavili su na oblast zaštite prava deteta, nasilja u porodici, vršnjačkog nasilja i zaštite prava osoba sa invaliditetom.

„Doneli smo odluku da se aktivnosti pokrajinskog zaštitnika građana – Ombudsmana ne odvijaju samo u sedištu firme, nego i van sedišta institucija. Ovaj put smo se odlučili da to bude Grad Sombor da zajedno sa lokalnom ombudsmankom Grada Sombora prodiskutujemo o budućim planovima i aktivnostima koje nas čekaju u periodu koji je pred nama. Ja bih povukao jednu paralelu između ombudsmana i epidemiologa: oni pozivaju na prevenciju, pozivaju nas da nosimo zaštitne maske i da se držimo epidemioloških mera. Slično je i u oblasti ljudskih prava. Ombudsmani ne treba da rade samo po pritužbama građana nego treba i da rade u preventivnom smislu, a to je da upoznaju građane sa njihovim pravima, ali i obavezama koje su pred njima“ poručio je pokrajinski ombudsman prof. dr Zoran Pavlović.

Ombudsmanka Grada Sombora rekla je da je ovo bio povod da se sagleda jedno specifično stanje u društvu u situaciji koja se vodi kao vanredna i kako dalje može da se pomogne građanstvu da zaštitnici građana budu lakše, efikasnije i brže na usluzi.

„Tema našeg današnjeg susreta je naš rad za vreme vanredne situacije, ono što je odskakalo od vanrednog i ono što smo očekivali da će biti baš tako kao što je i bilo. Možemo samo da pohvalimo naše lokalne samouprave, odnosno gradove, da su zaista bili na visini zadatka“ istakla je Petričević

Slobodno vreme

Lifestyle

Stručnjaci se ne slažu šta je to tačno, ali veruju da je krivac stres. Fibromialgija donosi nesnosne bolove iako je fizi...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.