četvrtak, 25 februar 2021 06:19

U planu novi procesi rada: Saradnja pijaca iz Subotice, Sombora, Novog Sada

Dva preduzeća iz Subotice koja se bave pijačnom delatnošću, potpisala su danas Sporazum o poslovno tehničkoj saradnji sa preduzećima iz branše, iz Novog Sada i Sombora, prenosi RTV. Kako se navodi, cilj Sporazuma je postizanje što boljih rezultata u obavljanju osnovnih delatnosti preduzeća i poslovanju na domaćem tržištu.

Pored čelnih ljudi subotičkih preduzeća JKP "Subotičke pijace" i AD "Tržnica" Sporazum su potpisali direktori novosadske "Tržnice" i somborskog JKP "Prostor", prenosi subotica.com

Po rečima direktora pijačnog preduzeća iz Novog Sada, plan je pre svega razvijanje različitih oblika saradnje, za početak razmena informacija, znanja i iskustava u pogledu poslovanja, ali kasnije i kroz saradnju na popularizaciji pijačne delatnosti, organizovanju zajedničkih manifestacija, edukaciji stanovništva o pijačnoj delatnosti, zdravstvenoj bezbednosti hrane i slično.

Kao jedan od benifita je i razvoj softverskih rešenja u vezi sa organizacijom, naplatom i kontrolom pijačne delatnost, kao i primena novih procesa rada.

JKP "Subotičke pijace" kroz svoje poslovanje upravlja sa četiri pijačna prostora u Subotici, na Mlečnoj pijaci, Prozivci i u Teslinom naselju, dok je "Tržnica" najprepoznatljivija po Buvljaku, ali u svom sastavu ima i više "zelenih".

Izvor: subotica.com