utorak, 23 februar 2021 06:26

U Zapadnobačkom okrugu raste broj vakcinisanih, ali i broj obolelih od korona virusa

Na nivou Zapadnobačkog okruga je 15.482 osobe započelo i završilo proces vakcinacije, dok je sa porastom vakcinisanih veći je i broj PCR pozitivnih na Kovid 19, pa je tako 449 aktivnih slučajeva, navode za RTV u Zavodu za javno zdravlje u Somboru. 

U Zapadnobačkom okrugu je 7.785 građana primilo prvu dozu vakcine, a 7.697 je završilo proces imunizacije. Na punktu za masovnu vakcinaciju u Somboru danas i sutra obavlja se samo revakcinacija građana kineskom vakcinom.

I dok se povećava broj vakcinisanih građana, uporedo raste i broj obolelih od korona virusa.

Dr Gordana Cvetić, epidemiolog Zavoda za javno zdravlje u Somboru: "U Domu zdravlja „dr Đorđe Lazić“ u Somboru vakcinisano je 7.890 građana, od kojih je prvu dozu primilo 3.724 osobe, a obe doze 4.166 lica, u OB Sombor je 982 lica primilo samo prvu dozu, u DZ Apatin je vakcinisano 2.254 lica od kojih je 1.152 primilo prvu, a 1.102 obe doze, u DZ Kula je 2.412 osoba vakcinisano od čega je 1.031 primilo prvu dozu, a 1.381 obe doze, a u Odžacima je 1.944 osobe vakcinisano, odnosno 896 građana je primilo prvu dozu, a 1.048 obe doze vakcine. U Somboru je aktivno na korona virus 131 osoba, u Kuli imamo najvići skok na 255 obolelih, u Apatinu imamo 40 slučajeva i u Odžacima 23 obolela“.

Dr Zdravko Hlodik, koordinator za masovnu imunizaciju u Somboru:“ Na najvećem i masovnom punktu za imunizaciju, u SH "Mostonga“ ukupno je vakcinisano 12.150 lica. Dobili smo i spiskove za 125 nepokretnih lica na teritoriji sela i grada Sombora koji se moraju vakcinisati u kućnim uslovima, pa smo u organizaicji tog posla. Predviđena je od prekosutra i revakcinacija ruskom vakcinom, a takođe dobijamo i Fajzer. U Kovid ambulanti smo obavili 163 pregleda, a testirali smo 195 građana, od kojih je pozitivno bilo 45 lica tokom protekle sedmice. Prema OB Sombor smo uputili 28 pacijenata“.

Zbog pogoršanja epidemijske slike nadležni apeluju na građane da nose zaštitne maske, drže fizičku distancu i redovno dezinfikuju ruke.

Izvor: RTV

Slobodno vreme

Lifestyle

Mnogi ljudi se suočavaju sa finansijskim izazovima u određenim periodima svog života. Bilo da se radi o neočekivanim tro...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.