Prijava Registracija

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *
Rekonstrukcija somborske pijace pri kraju Rekonstrukcija somorske pijace pri kraju
subota, 28 novembar 2020 06:02

Rekonstrukcija somborske pijace pri kraju

Rekonstrukcija somborske pijace privodi se kraju. Počelo je postavljanje novih tezgi, koje su natkrivene i koje imaju skladišni deo za odlaganje robe. Kako najavljuje JKP »Prostor« postavljanje tezgi biće završeno početkom decembra. Ukupno će ih biti 175.

"Čini mi se za sada, ovo što imamo priliku da vidimo, da će to biti jako lepo. Bilo je kranje vreme da se nešto učini sa našom pijacom, buduću da je u centru grada, u blizini crkve. Zaista je žalosno izgledala. Ovo što je do sada urađeno lepo deluje, pogotovo natkriverni biciklarnici.Vidim da i nove tezge imaju svoj, da kažem magacinski prostor i nadam se da će biti manje otpada oko tezgi", kaže Vesna Čuvardić, Somborka kojoj je pijaca i dalje glavno mesto snabdevanja.

Pijačni prodavci kažu da još uvek nemaju nikakvih informacija o tome kada će početi licitacije, ali strahuju da će cene biti veće nego što je to bilo na staroj pijaci.

"Ako budu skupe, pa nećemo zakupiti tezgu. Ako bude povoljna cena, na staroj pijaci plaćali smo oko 40.000 dinara. A sada ne znamo koliko će biti početna cena i koliko će na licitaciji te cene otići gore", kaže Mihalj Bujak, višedecenijski prodavac na pijaci.

"Lepo se čini ovo što postavljaju, ali još ne znamo kako će tezge biti raspodeljene. Čekamo licitaciju i svi smo napeti zbog toga", kaže Atila Kovač, takođe prodavac sa višegodišnjim »stažom« na somborskoj pijaci.

U Javnom komunalnom preduzeću "Prostor" kažu da će nakon što sve tezge budu postavljene zainteresovani zakupci moći da ih razgledaju, kako bi odabrali one za koje su zainteresovani za licitaciju. Raspored tezgi biće drugačiji nego na staroj pijaci.

Koliko će koštati zakup zavisiće od početne cene, ali i od toga koliko su pijačni prodavci spremni da plate za mesto koje odaberu.

Izvor: RTV

Šta ćete danas kuvati?

Neodoljivi deserti

Saveti šefova kuhinje