Prijava Registracija

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *
petak, 20 novembar 2020 06:46

KROZ EVROPSKE FONDOVE UBRZATI RAZVOJ: Gradonačenik Sombora u predstavljanju Evropskog ekonomskog plana

GRADONAČELNIK Sombora Antonio Ratković, ujedno i predsednik Stalne konferencije gradova i opština (SKGO), učestovao je na onlajn predstavljanju Evropskog ekonomsko-investicionog plana za Zapadni Balkan.
Reč je o godišnjem izveštaju EU o napretku Srbije ka evropskim integracijama i evropskih projekata povezanosti koje se organizuje u okviru programa „Podrška lokalnim samoupravama u Srbiji na putu ka EU – Druga faza“ (finansira Vlada Švedska, a sprovodi SKGO u saradnji sa Švedskom asocijacijom lokalnih vlasti i regiona (SALAR)).

- Odgovornost lokalne samouprave jeste da razume zahteve koje pred nju postavlja ovaj proces, da bude upoznata sa standardima koji su za nju važni u pojedinim pregovaračkim poglavljima i da pripremi svoje kapacitete za primenu, ili ukaže nacionalnom nivou šta je ono što je potrebno da bi se obaveze ispunile na kvalitetan način. Odgovornost je na lokalnoj samoupravi i da neophodne resurse obezbedi i putem apliciranja za sredstva EU fondova, koji joj stoje na raspolaganju- istakao je Ratković.

Cilj je da se donosiocima odluka na lokalnom nivou, gradonačelnicima i predsednicima opština predstavi mere Evropskog ekonomsko-investicionog plana, zatim stavovi i ocene važne za lokalnu samoupravu iznete u izveštaju o napretku Srbije, kao i najvažniji projekti u okviru Evropske agende povezivanja.

Izvor: novosti.rs

Šta ćete danas kuvati?

Neodoljivi deserti

Saveti šefova kuhinje