Još jedna najava izgradnje brze saobraćajnice od Sombora do Kikinde Još jedna najava izgradnje brze saobraćajnice od Sombora do Kikinde
sreda, 18 novembar 2020 05:26

Još jedna najava izgradnje brze saobraćajnice od Sombora do Kikinde

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Tomislav Momirović, na radnom sastanku, održanom u Somboru, najavio je izgradnju brze saobraćajnice, koja će se prostirati od Bačkog Brega do Nakova. Taj put povezaće dve države sa kojima se Srbija graniči, Mađarsku na samom severozapadu naše zemlje i Rumuniju na istoku. Značaj ovakve saobraćajnice, koja će povezati čitavu Vojvodinu poprečno je izuzetan, kako za ekonomiju, tako i za infrastrukturu naše države. Iz resornog Ministarstva su prepoznali da ekonomski razvoj Sombora, Kikinde i ostalih gradova koji se nalaze na planiranoj trasi, ugrožava udaljenost i nepovezanost sa saobraćajnicama koje povezuju celu Evropu.

„Velikim političkim aktivizmom, ličnom inicijativom predsednika Republike, mi smo doneli odluku, budžetirali je i u situaciji smo da u narednih godinu dana krenemo da realizujemo ovaj put, brzu saobraćajnicu, koju mi sada zovemo Sombor – Kikinda, kao dva najveća grada koja treba da spoji“ izjavio je ministar, i dodao da je u pitanju investicija od istorijskog značaja.

Radnom sastanku prisustvovali su i predstavnici svih opština koje se nalaze na planiranom putu, koji su imali priliku da ministru Momiroviću iznesu i tekuće probleme sa kojima se suočavaju na teritoriji svojih gradova. Ministarstvo će sve iznete zahteve i predloge razmotriti, te će oni nakon prioritizacije biti i realizovani. Značaj planirane saobraćajnice će svakako umnogome ubrzati razvoj privrede i olakšati građanima iz svih mesta na planiranoj trasi.

„Ona će značajno olakšati komunikaciju, ubrzati komunikaciju, povećati bezbednost, olakšati građanima koji žive na ovoj komunikaciji, koji se suočavaju trenutno da su saobraćajnice njihove koje su lokalnog karaktera ustvari saobraćajnice gde prolaze teški kamioni i drugi transportni kamioni, to će sve postati prošlost u nekoj bliskoj budućnosti i mi na tome jako ozbiljno radimo“ dodao je ministar.

Iz budžeta za iduću godinu je izdvojeno 100 miliona evra za izgradnju tog puta, početak radova se očekuje u septembru 2021. a planirano je da se sa izgradnjom završi u roku od dve i po godine.

Slobodno vreme

Lifestyle

  Poslovni sastanci predstavljaju osnovu za donošenje važnih odluka, razmenu ideja i usklađivanje strategija unutar org...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.