četvrtak, 12 novembar 2020 06:43

Uputstvo za prijem pacijenata u službi transfuzije somborske bolnice

S obzirom na novonastalu epidemiološku situaciju sa korona virosom, na odeljenju transfuzije primaju se sledeći pacijenti:

- predozizrani pacijenti na oralnoj antikoagulantnoj th., pacijenti koji imaju znake krvarenja (modrice, krvarenja iz nosa, hematurija, rektoragije)
- pacijenti kojima predstoji neodložna hirurška ili stomatološka intervencija (radi se PT, aPTT, INR, fibrinogen, d.dimer, vreme krvarenja..)
- pacijenti koji primaju istovremeno i fraksiparin i oralni antikoagulans (farin, sintrom, sinkum, acenokumarol..)
- pacijenti koji se uvode u terapiju antikoagulansom, sveže operisani pacijenti i pacijenti kod kojih postoji sumnja na tromboembolijsku bolest (D.DIMER)
- trudnice koje dolaze na utvrđivanje krvne grupe i određivanje SCR testa, praćenje anti X a

Za sve nejasnoće i za redovno zakazivanje pacijenata na oralnoj antikoagulantnoj TH zvati broj 467-753

Uz sve ovo, svi pacijenti moraju imati maske, navodi se u saopštenju iz Službe transfuzije somborske bolnice koje je potpisao načelnik ove službe.

Slobodno vreme

Lifestyle

Mnogi ćе sе za prеdstojеćе praznikе uputiti van granica Srbijе, a ukoliko planiratе da putujеtе, važno jе da provеritе d...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.