Festival nauke "Fizi Bizi Fest" u Somboru Festival nauke "Fizi Bizi Fest" u Somboru
petak, 30 oktobar 2020 05:21

Festival nauke "Fizi Bizi Fest" u Somboru

U Somboru će od 1. do 30. novembra biti održan X Festival nauke Fizi Bizi Fest.

Fizi Bizi Fest je međunarodni naučno-popularni događaj koji promoviše nauku među decom i mladima. Mesto je okupljanja talentovane dece i mladih, kao i stručnjaka koji se aktivno bave naukom.

Ovogodišnji festival imaće tri celine: naučno-eksperimentalne postavke, naučno-popularna predavanja namenjena različitim uzrastima i takmičenje učeničkih istraživačkih radova.

Zbog epidemiološke situacije, program festivala realizuje se onlajn putem zvaničnog portala na kom će besplatno biti dostupan bogat materijal naučno-edukativnih radionica, predavanja i istraživačkih projekata. Adresa je www.fizibizifest.wixsite.com/official.

Cilj ovog festival nauke je, kako kažu organizatori, razvijanje interesovanja i ljubavi prema nauci, podizanje nivoa naučne pismenosti i svesti o značaju nauke u savremenom društvu. U manjim sredinama, poput Sombora, festival je prilika da se podrže talentovana deca i mladi sa sklonostima ka bavljenju naukom, da se povežu sa vršnjacima sličnih interesovanja, da im se omogući kvalitetnije slobodno vreme, ali i da se afirmišu i osnažuju kao popularizatori nauke.

Na festival je u proteklih nekoliko godina učestvovalo više 2.000 dece i mladih, održano je više od 50 naučno-popularnih predavanja i prikazano više desetina naučno-edukativnih postavki. Iz godine u godinu Festival dobija na kvalitetu i želimo da se taj trend nastavi još dugo.

Organizatori festivala su Centar za razvoj obrazovanja „Planeta“ i Fondacija Gimnazije „Veljko Petrović“ Sombor, a podržavaju ga Grad Sombor, Centar za promociju nauke, Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje i Gimnazija „Veljko Petrović“ Sombor.

Izvor: RTV

Slobodno vreme

Lifestyle

  Poslovni sastanci predstavljaju osnovu za donošenje važnih odluka, razmenu ideja i usklađivanje strategija unutar org...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.