Prijava Registracija

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *
sreda, 28 oktobar 2020 07:00

Defibrilator i 5 pacijent monitora za Odeljenje za anesteziju i intenzivnu terapiju Opšte bolnice Sombor

Juče je isporučena i puštena u rad nova oprema nabavljena za potrebe Odeljenja za anesteziju, reanimatologiju i intenzivnu terapiju Opšte bolnice „Dr Radivoj Simonović“ Sombor.

Sredstva, u ukupnom iznosu od 3.400.000,00 dinara, za kupovinu jednog defibrilatora i pet monitora za intenzivno praćenje vitalno ugroženih pacijenata odobrena su od strane Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo po Konkursu o dodeli sredstava za finasiranje, odnosno sufinansiranje izgradnje, održavanja i opremanja zdravstvenih ustanova na teritoriji APV za 2020. godinu.

Odeljenje za anesteziju, reanimatologiju i intenzivnu terapiju Opšte bolnice Sombor, sa ukupno 15 bolničkih postelja, do sada je raspolagalo sa svega 7 monitora starih 14 godina, od kojih ni jedan nema mogućnost merenja invazivnog i neinvazivnog pritiska, IBP … i ostalih neophodnih parametara za intenzivno praćenje vitalno ugroženih pacijenata i 1 defibrilatorom.

Nabavkom pet savremenih monitora koji imaju sve neophodne parametre za praćenje vitalno ugroženih pacijenata i jednog defibrilatora čime je omogućeno praćenje poremećaja srčanog ritma i uspostavljanje normalizacije rada srčanog mišića, obezbeđeno je adekvatno zbrinjavanje i praćenje vitalno ugroženih pacijenata, neometan i funkcionalan rad, u mnogome je podignut kvalitet zdravstvene usluge Odeljenja kao i poboljšanje uslovima rada.

Ujedno, rezultira unapređenjem organizacije i obavljanja delatnosti zdravstvene ustanove kao i unapređenju dostupnost i pristupačnost zdravstvene zaštite stanovnika Zapadno-bačkog okruga.

Šta ćete danas kuvati?

Neodoljivi deserti

Saveti šefova kuhinje