Prijava Registracija

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *
Zaštitne maske, obaveštenje na vidnom mestu i korona redar Zaštitne maske, obaveštenje na vidnom mestu i korona redar
ponedeljak, 26 oktobar 2020 07:43

Zaštitne maske, obaveštenje na vidnom mestu i korona redar

Dok traje opasnost od širenja zarazne bolesti COVID-19, zbog sprečavanja širenja zarazne bolesti COVID-19, pravna lica i preduzetnici koji obavljaju trgovinu na malo dužni su da obezbede da u objekte u kojima se obavlja trgovina na malo, odnosno u objekte u kojima se prodaje roba ili pružaju usluge u trgovinskim centrima ili slične objekte u kojima se obavlja delatnost u oblasti trgovine na malo, a koja obuhvata prodaju robe i vršenje usluga u lokalima u koje se ulazi iz većeg zatvorenog prostora, ne ulaze, odnosno da u njima ne borave lica koja ne nose lične zaštitne maske.

Navedeni pravni subjekti dužni su da na vidnom mestu postave obaveštenje da nije dozvoljen ulazak, odnosno boravak lica bez ličnih zaštitnih maski,kao i da odrede lice koje je odgovorno za poštovanje mera nošenja lične zaštitne maske (korona redar), izuzev onih pravnih lica i preduzetnika koji imaju do troje zaposlenih.

Ova mera za sprečavanje i suzbijanje zarazne bolesti COVID-19 propisana je Uredbom Vlade RS i na snazi je od 23.oktobra 2020.godine.

Grad Sombor podseća sugrađane da se kao i do sada ponašaju odgovorno i da se pridržavaju svih mera za sprečavanje i suzbijanje zarazne bolesti COVID-19.

Šta ćete danas kuvati?

Neodoljivi deserti

Saveti šefova kuhinje