nedelja, 14 april 2024 06:30

Gradsko veća Sombora: Finansiranje godišnjih programa za čak 90 sportskih organizacija sa teritorije Sombora

Gradsko veće grada Sombora održalo je 207. sednicu na čijem dnevnom redu se našlo 16 tačaka.

Između ostalog, utvrđen je Izveštaj o radu mesnih zajednica na teritoriji grada Sombora za 2023. godinu.

Pored toga, usvojen je Predlog za raspodelu sredstava po konkursu za sufinansiranje programa u oblasti sporta za 2024. godinu. Ovim konkursom, finansiraće se 26 najperspektivnijih mladih sportista, kao i godišnji programi 90 sportskih organizacija sa teritorije Grada. Za ovaj konkurs, izdvojena su sredstva iz budžeta Grada u iznosu od 68 miliona dinara.

Na 207. sednici, odobrena su sredstva za sufinansiranje projekta Centra za razvoj obrazovanja „Planeta“ u smislu podrške formiranja IT odeljenja u Gimnaziji „Veljko Petrović“ Sombor, u vidu refundacije troškova pripremne nastave za učenike koji upišu IT smer i koji imaju prebivalište na teritoriji grada Sombora. Takođe, odobrena su sredstva i za sufinansiranje projekta „Umrežena Srbija“ u cilju učenja nemačkog i francuskog jezika i kulture kroz projektne aktivnosti, vršnjačko učenje i direktno vođenu komunikaciju između učenika korišćenjem elektronskih alata. Sufinansiraće se i projekat „Kros serije RTS-a“, u cilju promocije sporta kao i grada Sombora, te projekat „Karapandža 2024“, odnosno troškovi prevoza za 600 učenika četvrtih razreda iz osnovnih škola sa teritorije Grada, koji će posetiti Eko centar „Karapandža“, u sklopu kojeg će imati nastavu u prirodi, obići Spomen muzej Batinske bitke i drugo.

Gradsko veće grada Sombora odobrilo je i sredstva za potrebe sufinansiranja projekta sanacije fiskulturne sale u OŠ „Petefi Šandor“ u Doroslovu. Opredeljenim sredstvima zameniće se krovni pokrivač, oluci i urediti fasada. Pored toga, sufinansiraće se i adaptacija prostora produženog boravka u OŠ „Bratstvo jedinstvo“ Sombor.

Slobodno vreme

Lifestyle

Mirisna tečnost koju komarci mrze. Napravite ovu tečnost, sipajte u činiju, stavite manju sveću koja može da pluta i ko...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.