petak, 22 mart 2024 07:52

Studentkinje pedagogije iz Leposavića i Banjaluke u poseti somborskim koleginicama

Razmena studenata iz različitih krajeva pokazala se kao veoma korisna jer ima za cilj bogaćenje studentskog života, stavranje novih ideja i sklapanje novih prijateljstava. Studentkinje Učiteljskog fakulteta iz Prizrena sa privremenim sedištem u Leposaviću i studentkinje Filozofskog fakulteta iz Banjaluke posetile su Pedagoški fakultet u Somboru i prisustvovale nastavi na svojim studijskim programima.

"Razlikuju se neki predmeti. Bili smo na Mentalnom zdravlju i Ličnosti deteta jer nemamo takve predmete. Spojili smo lepo i korisno, obišli svašta, videle pozorište, muzej, galeriju, sprijateljile se sa koleginicama iz Leposavića", rekla je studentkinja iz Banjaluke Duška Vuković.

"Održavanje i jačanje ovakvih veza osvešćuje još više ulogu nas vaspitača i učitelja. Nadam se da ćemo i mi ugostiti koleginice iz Sombora i Banjaluke", kazala je studentkinja iz Leposavića Tijana Milić.

"Sarađujemo sa fakultetima u Srbiji i van nje. Težimo da usavršimo programe da oni budu na najbolji način usklađeni sa savremenim obrazovnim tendencijama, ali i da sačuvaju matricu onoga što je autentično, duhovno, nacionalno", rekla je prof. dr Sanja Golijanin Elez, prodekan za nastavu Pedagoškog fakulteta u Somboru.

Studentkinje kažu da je poseta Somboru dragocena jer se na ovakav način poboljšava kvalitet saradnje studenata u regionu.

izvor: RTV

Slobodno vreme

Lifestyle

Poznato je da su u avionima smanjene količine kiseonika. Letenje avionom našim telima čini mnogo više od toga da nam uz...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.