sreda, 20 mart 2024 05:28

URUČENI UGOVORI ZA SUBVENCIONISANJE ENERGETSKE SANACIJE STAMBENIH OBJEKATA Toplije za 97 porodica

Treću godinu za redom ovdašnja lokalna samouprava je učestvovala na javnom pozivu za dodelu subvencija za finansiranje programa energetske sanacije porodičnih kuća, stambenih zgrada i stanova.

Naime, zahvaljujući saradnji sa resornim republičkim Ministarstvom rudarstva i energetike koje je obezbedilo šest i po miliona dinara (koliko je namenjeno i iz varoške kase), ove godine je za program energetske sanacije na području Sombora obezbeđeno ukupno 13 miliona, koje će iskoristiti 97 porodica ne bi li povećali energetsku efikasnost svog životnog prostora.

Ugovore je aplikantima na konkursu uručio gradonačelnik Antonio Ratković, ističući da je zadovoljan zainteresovanošću svojih sugrađana za učešće na ovom konkursu. Uskoro će biti raspisan novi konkurs kako bi i preostali zaniteresovani mogli da apliciraju za ovu vrstu subvencija.

- Uspećemo da poboljšamo kvalitet života za 97 porodica sa teritorije Sombora – rekao je Ratković, uz opasku da je zadovoljan pozitivnim reakcijama svojih sugrađana – Oni su na ovakav način učinili pozitivan pomak ne samo u smislu uštede u sopstvenom domaćinstvu, već će i svojim učešćem u ovom programu doprineti ekologiji i zaštiti životne sredine.

U protekle tri godine na ovaj način su sredstva namenjena za zamenu stolarije, ugradnju termoizolacije, solarnih panela ili zamenu postojećih grejača prostora na čvrsta i tečna goriva ili električnu energiju daleko efikasnijim i ekološki prihvatljivijim kotlovima na gas dospela do 330 porodica na području grada Sombora.

Izvor: dnevnik.rs

Slobodno vreme

Lifestyle

Mnoge poznate ličnosti imali su uspešne karijere, ali su se zbog nekih životnih nedaća povukli iz javnosti i započeli po...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.