subota, 09 mart 2024 23:50

SNAGA JE ŽENSKOG RODA: Crvena zvezda i Fondacija Mozzart podržala Prihvatilište za žene i decu žrtve nasilja u porodici u Somboru

Podrška stigla i Prihvatilištu za žene i decu žrtve nasilja u porodici i žrtve trgovine ljudima u Somboru

Trener crveno-belih Vladan Milojević i predstavnici Fondacije Mozzart uručili su poklone i cveće ženama o čijoj hrabrosti se nedovoljno govori.

Povodom obeležavanja Međunarodnog dana žena predstavnici Fondacije Mozzart podržali su i projekat „Oplemenimo Prihvatilište” i posetili Prihvatilište za žene i decu žrtve nasilja u porodici i žrtve trgovine ljudima u Somboru. Mali kućni aparati, kozmetički paketi, kao i simbolični buketi cveća samo su deo vrednih poklona koji će štićenicama ove ustanove olakšati svakodnevni život.

„Donacija Fondacije Mozzart nam je od izuzetnog značaja i nadamo se da će se naša saradnja nastaviti. Pružamo utočište ženama iz različitih krajeva Vojvodine, a za nas je specifično to da nam dolaze i žene koje su žrtve trgovine ljudima jer se nalazimo u blizini graničnih prelaza. Pored psihološke podrške i osnaživanja, obezbeđujemo im i kompletnu zdravstvenu zaštitu, pravnu pomoć i sve potrebne informacije kako bi ostvarile svoja prava. Važno je prepoznati nasilje, ne okretati glavu i prijaviti ga“, istakla je Jelena Stakić, direktorka Centra za pružanje usluga socijalne zaštite grada Sombora.

Fondacija Mozzart, kao i njen osnivač kompanija Mozzart, godinama unazad verna su podrška Sigurnim kućama od severa do juga zemlje. Vredne donacije do sada su stigle na adrese ustanova u Beogradu, Novom Sadu, Zrenjaninu, Sremskoj Mitrovici, Pančevu, Kragujevcu, Vranju, Nišu, Priboju…

Slobodno vreme

Lifestyle

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.