subota, 09 mart 2024 06:40

U Somboru u toku radovi na rekonstrukciji grejanja stambenih objekata lamele A i lamele B

U toku su radovi na zameni kotlarnice za grejanje stambenih objekata u Ulici Nike Maksimovića br. 10 i 12 u Somboru, odnosno Lamele a i Lamele b, a radove je obišao gradonačelnik Grada Sombora Antonio Ratković i član Gradskog veća za oblast ekologije i zaštite životne sredine Slobodan Stanić. Tom prilikom, gradonačelnik Ratković se u prisustvu načelnika Odeljenja za poljoprivredu Dejana Stanisavljevića, direktora JKP „Energana“ Đurađa Milanovića, predstavnika MZ „Gornja Varoš“ i izvođača radova „Somborelektro“ d.o.o. Sombor i „CIM GAS“ d.o.o. Subotica, informisao o dinamici radova i njihovom planiranom završetku.

Radovi podrazumevaju zamenu postojećeg kotla na mazut i ugradnju novog, ekološki prihvatljivijeg gasnog generatora toplote koji će smanjiti ispuštanje zagađujućih supstanci iz kotlovskog postrojenja za grejanje u vazduh i povećati stepen korisnosti same kotlarnice. Time će se smanjiti potrošnja električne energije kao i troškovi krajnjih korisnika koji stanuju u navedenim objektima. Pored toga, izvode se radovi na izgradnji toplovoda i dimnjaka, kao i novog sistema za omekšavanje vode za potrebe novog sistema grejanja.

Sredstva za ovaj projekat obezbedili su Ministarstvo zaštite životne sredine i Grad Sombor.

Slobodno vreme

Lifestyle

Poznato je da su u avionima smanjene količine kiseonika. Letenje avionom našim telima čini mnogo više od toga da nam uz...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.