sreda, 25 oktobar 2023 16:06

Kako smanjiti broj saobraćajnih udesa u Somboru?

Od početka godine na području Policijske uprave u Somboru je zabeleženo više od 17 hiljada različitih saobraćajnih prekršaja. Iako se konstantno apeluje da se ne seda za volan pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci, i dalje ima nesavesnih vozača koji ne poštuju propise, stoga će saobraćajna policija nastaviti redovne i pojačane kontrole svih učesnika u saobraćaju.

U prvih devet meseci ove godine na području zapadnobačkog okruga somborska saobraćajna policija je zabeležila preko preko 17 hiljada saobraćajnih prekršaja. Tokom kontrole saobraćajne policije u Somboru, kojoj smo prisustvovali u prepodnevnim časovima, uverili smo se da se seda za volan pod dejstvom alkohola i bez vezivanja sigurnosnog pojasa. Neki od vozača bili su voljni da razgovaraju sa nama nakon prekršaja.

Od početka godine, najviše je bilo prekršaja prekoračenja brzine - 6.500, dok 3.500 vozača nije koristilo sigurnosni pojas, a 750 je koristilo mobilni telefon tokom vožnje.

Major Renata Kosanović, oficir saobraćajne policije PU Sombor: “Tokom prvih devet meseci isključili smo 1.200 vozača koji su vozili pod dejstvom alkohola, a 46 pod dejstvom psihoaktivnih supstanci. Od ukupnog broja isključenih vozača, njih 377 zadržani su u prostorijama PU Sombor, od kojih je bilo 121 vozač bicikla”.

Trenutak nepažnje može dovesti do tragičnih posledica, stoga treba poštovati propise i apele, zato vozite bezbedno, kako zbog sebe tako i zbog drugih učesnika u saobraćaju.

Izvor: RTV

Slobodno vreme

Lifestyle

Realno, na svetu je zaista malo globalnih automobila. Na primer, Toyota Corolla je najprodavaniji automobil u istoriji a...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.