sreda, 27 septembar 2023 08:00

Pijan kolima u Somboru usmrtio dečaka koji je gurao bicikl, pa pobegao: Suđenje počinje 4. oktobra

Pripremno ročište A. G. (24) iz Bezdana, koji se sumnjiči da je u januaru u Somboru automobilom usmrtio trinaestogodišnjeg dečaka, zakazano je za 4. oktobar u Višem sudu u ovom mestu.

On će pred sudiju biti doveden iz pritvora, koji mu je ponovo produžen rešenjem vanpretresnog veća Višeg suda u Somboru, piše Dnevnik.

A. G. se sumnjiči da je 15. januara na Bezdanskom putu u Somboru, vozeći od dejstvom alkohola automobilom "fijat panda", udario trinaestogodišnjaka koji je pored kolovoza gurao bicikl. Optuženi je potom napustio lice mesta.

Prema rečima portparolke somborskog Višeg suda Manele Operta Podunavac, pritvor je produžen zbog opasnosti od bekstva okrivljenog ukoliko bi bio pušten da se brani sa slobode.

Pritvor mu je produžen i zbog osnovane sumnje da je izvršio dva krivična dela: protiv bezbednosti javnog saobraćaja, za koje je zaprećena kazna zatvora preko 10 godina i nepružanje pomoći licu povređenom u saobraćajnoj nezgodi.

Takođe, imajući u vidu način izvršenja i posledicu krivičnih dela za koje se okrivljeni osnovano tereti, kao i sve okolnosti koje ukazuju na bezobzirnost okrivljenog, a posebno u odnosu na posledicu koja je nastupila.

Izvor: 021.rs

Slobodno vreme

Lifestyle

Srpski narod se mnogo puta u svojoj istoriji suočavao sa stradanjima i pošastima. Zato i ne čudi što su naši stari imali...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.