ponedeljak, 25 septembar 2023 06:21

Posete pacijentima četvrtkom uz obavezno nošenje maske

 

U skladu sa preporukama Radne grupe za postupanje u uslovima pandemije kovid-19, Opšta bolnica “Dr Radivoj Simonović” u Somboru je saopštila da će u narednom periodu posete pacijentima biti dozvoljene četvrtkom od 14.00 do 14.30 sati, uz obavezno nošenje hirurške zaštitne maske. Tom prilikom dozvoljen je ulazak samo jedne osobe.

Posete pacijentima su zabranjene na odeljenjima za izolaciju i lečenje obolelih od kovida, navode iz te zdravstvene ustanove i dodaju da će o daljim eventualnim merama vezanim za posete pacijentima u Opštoj bolnici “Dr Radivoj Simonović” odlučivati Komisija za zaštitu od bolničkih infekcija.

Iz somborske bolnice napominju da je testiranje na kovid obavezno za sve zaposlene u zdravstvenim ustanovama koji imaju simptome akutne respiratorne infekcije, dok je u slučaju utvrđivanja infekcije SARS-CoV2 kod hospitalizovanih pacijenata obavezno testiranje kontakata, a u skladu sa važećim Stručno-metodološkim uputstvom za postupanje sa osobama kod kojih postoji sumnja na akutnu respiratornu infekciju uključujući i kovid-19, u zdravstvenim ustanovama.

Nadalje, u saopštenju se naglašava da rutinsko testiranje pacijenata nije uslov za njihovu hospitalizaciju, već je isto neophodno vršiti, saglasno važećem Stručno-metodološkom uputstvu, u slučajevima prijema pacijenata na hematološka i onkološka odeljenja, kao i odeljenja gerijatrije/palijativne nege i odeljenja gde se leče pacijenti sa primarnim i teškim imunodeficijencijama.

Takođe, neophodno je testirati sve pacijente koji imaju simptome i znake akutne respiratorne infekcije, prilikom prijema na bolničko lečenje.

Testiranje se vrši antigenskim testom na SARS-CoV2, a ukoliko je isti negativan, pacijent se testira PCR testom na SARS-CoV2.

Svi zaposleni, pacijenti, pratioci pacijenata, posetioci, lica na stručnoj praksi (studenti i učenici), kao i sva druga lica koja borave u službenim prostorijama Opšte bolnice “Dr Radivoj Simonović” Sombor su ubuduće u obavezi da nose hirurške zaštitne maske, navodi se u saopštenju.

Slobodno vreme

Lifestyle

Srpski narod se mnogo puta u svojoj istoriji suočavao sa stradanjima i pošastima. Zato i ne čudi što su naši stari imali...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.