nedelja, 03 septembar 2023 07:13

Osumnjičenom za ubistvo strica predloženo psihijatrijsko lečenje

Više javno tužilaštvo u Somboru podnelo je predlog da se S. I. (26) iz Srpskog Miletića, kod Odžaka, koji je osumnjičen da je oštrim predmetom usmrtio strica Branka Ilića (63), izrekne mera obaveznog prsihijatrijskog lečenja i čuvanja u zdravstvenoj ustanovi. Nјemu je produžen pritvor, najduže do 13. oktobra, i istim rešenjem je određeno da će smestiti u Specijalnu zatvorsku bolnicu u Beogradu.

U toj zdravstvenoj ustanovi, prema rečima portparola Višeg suda u Somboru Manela Operta Podunavac, može ostati do završetka sudskog postupka.

Operta Podunavac pojašnjava da je za S. I. pritvor predložen zbog bojazni da bi, ukoliko bi se našao na slobodi mogao da ponovi krivično delo. To, naime, proizilazi iz nalaza i mišlјenja veštaka Specijalne zatvorske bolnice, i to po pitanju sposobnosti shvatanja značaja dela koje se S. I. stavlјa na teret kao i mogućnost upravlјanja postupcima u vreme izvršenja krivičnog dela.

Predlog da S. I. i dalјe bude iza rešetaka zasnovan je i načinjenici da se tereti da je počinio krivično delo za koje je zaprećena kazna veća od 10 godina, kao i da je krivično delo počinio prema stricu s kojim je živeo u istoj kući. Sve to ukazuje na izraženu posebnu drskost i bezobzirnost prilikom izvršenja krivičnog dela za koje se tereti, a što je dovelo do znemirenja javnosti u Srpskom Miletiću, koje je malo mesto i gde se stanovnici međusobno poznaju.
Podsetimo, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Somboru uhapsili su S. I. 4. februara, zbog sumnje da je na svirep ili podmukao način ubio svog strica, čiji je nestanak prijavlјen 3. februra, a telo pronađeno tek 11 dana kasnije.
On se sumnjiči da je u januaru ove godine u Srpskom Miletiću, kod Odžaka oštrim predmetom u kući usmrtio svog strica Branka Ilića, a potom njegovo telo sakrio u šaht.

Posle jezivog otkrića, šokirani žitelјi Srpskog Miletića su ispričali da ne pamte da se ikada dogodio tako svirep zločin.

Prema rečima meštana, telo nesrećnog Branka je pronađeno u šahtu, na međi između komšijske kuće i kuće u kojoj je stanovao sa bratancem, koji ga je usmrtio sekirom, a potom njegovo telo umotao i ubacio u šahtu.
- Ne mogu da poverujem da je digao ruku na Branka, koji ga je prihvatio kao svoje dete nakon što su mu roditelјi umrli. Dao mu je da stanuje na spratu kuće, a on je živeo u prizemlјu - rekao je sagovornik „Dnevnika” nakon što je zločin otkriven.

Prema rečima žitelјa Srpskog Miletića, mirnog i pitomog vojvođanskog sela, zastrašujuća je činjenica da je nakon što je prijavlјen nestanak nesrećnog čoveka, S. I. aktivno učestvovao u potrazi.

- Govorio je da je izašao da prošeta i da ga od tada nije video - ispričali su meštani koji, kako kažu, nisu bili iznenađeni kada je S. I. uhapšen jer je bio sklon alkoholu i drogama, a bio je u selu poznat i po krađama.
Za razliku od njega, meštani za Branka imaju samo reči hvale.

- Pomagao je svima u selu. Ništa mu nije bilo teško iako je bio bolešlјiv - ispričao je za naš list jedan od poznanika ubijenog.

Branko Ilić je bio nezaposlen i siromašan, te njegovi sugrađani koristolјublјe odbacuju kao motiv ovog stravičnog ubistva. Pretpostavlјaju da se zločin dogodio u svađi, a ne isklјučuju ni mogućnost da je u tom trenutku osumnjičeni bratanac bio pijan ili drogiran, a možda i jedno i drugo.

Izvor: dnevnik.rs

Slobodno vreme

Lifestyle

Fizička aktivnost je važna. Međutim, određena zdravstvena stanja, poput hipertenzije, mogu učiniti neke oblike vežbanja ...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.