nedelja, 20 avgust 2023 09:44

Otvoren novi kružni tok u Somboru

Kružni tok je izgrađen na nekadašnjoj trokrakoj raskrsnici ulica Venac vojvode Petra Bojovića te Venac vojvode Stepe Stepanovića i Arsenija Čarnojevića.

„Drago mi je što danas imamo priliku da pustimo u saobraćaj još jednu kružnu raskrsnicu u našem gradu. Zahvalio bih se svim našim sugrađanima na strpljenju koje su imali u prethodna četiri meseca. Ovom prilikom je jedan od komplikovanijih kružnih tokova u našem gradu uspešno završen“, izjavio je gradonačelnik Ratković.

Prema projektnom planu, pored izgradnje kružnog toka i prateće saobraćajne signalizacije, izgrađena je nova i rekonstruisana već postojeća biciklistička staza koja povezuje Staparski i Apatinski put. Izgrađeni su novi trotoari i ulična rasveta prilagođena novoj saobraćajnici sa pojačanim intenzitetom svetlosti. Pored toga, zamenjena je atmosferska kanalizacija i korigovana elektroinstalacija, koja je prilagođena samom kružnom toku, prelazeći sa vazdušne na podzemnu vezu, doprinoseći lepšem izgledu ovog dela grada.

Posebnost ovog projekta je ta što je uz velelepni kružni tok, izgrađen i servisni put za roditelje i decu ispred vrtića „Venčić“, kako bi se olakšao pristup obližnjim vaspitnio obrazovnim ustanovama i time osigurala bezbednost dece i roditelja.

U cilju olakšanja parkiranja vozila u centru grada, izgrađena su i parking mesta kod „Sokolskog doma“ i Osnovnog suda.

Finansijska sredstva za ovaj projekat obezbedio je Grad Sombor u iznosu od 51 milion dinara bez PDV-a.

Izgradnjom najnovije saobraćajnice na ovako bitnoj i prometnoj lokaciji, rešio se problem opterećenog saobraćaja kao i bezbednost istog. Grad Sombor će nastaviti sa ulaganjem sredstava u modernizaciju putne infrastrukture kako bi promet ljudi, robe i usluga bio na optimalnom nivou.

Slobodno vreme

Lifestyle

Heliko bakterija – Helicobacter pylori (HP) je veoma sitan, u obliku zapete, izrazito pokretan i Gram negativan bacil. ...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.