nedelja, 20 avgust 2023 09:43

Stanišić i Stapar obeležili Preobraženje gospodnje, Telečka obeležila Dane sela

Stanovnici naseljenog mesta Stanišić, svečano su proslavili slavu sela – Preobraženje Gospodnje. Višednevni program je obuhvatao sportski, umetnički i muzički sadržaj, namenjen svim uzrastima. Prisutni gosti su mogli da uživaju u dečijem turniru u malom fudbalu i likovnoj izložbi „Bukova(i)čka slagalica“, u seoskoj Galeriji. Nakon održane večernje službe u Hramu „Prenosa moštiju Svetog oca Nikolaja“, gosti su se okupili na večeri u sali mađarskog kulturno-umetničkog društva „Adi Endre“, gde je nastupao tamburaški orkestar „Đuvegije“ i Zorana Iđuški, vokalna solistkinja RTV-a. Organizator proslave tradicionalne proslave seoske slave je Mesna zajednica „Stanišić“, a podržao je Grad Sombor. Ispred Grada Sombora, prisustvovali su Gradski većnik za oblast komunalne delatnosti i investicija, Đorđe Zorić, Gradska većnica za oblast kulture i obrazovanja, Anita Stojakov i Gradski većnik za oblast ruralnog razvoja, Srđan Savić.

U organizaciji Mesne zajednice „Stapar“, a uz podršku Grada Sombora, održana je Fijakerijada na stadionu FK „Hajduk“. Uoči Velike Gospojine, seoske slave naseljenog mesta Stapara, upriličeni su višednevni događaji, a tokom takmičenja u vožnji zaprega, prisutne je toplo i srdačno pozdravila državna sekretarka u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Dušanka Golubović. Ispred Grada Sombora, prisustvovali su pomoćnik gradonačelnika za oblast investicija i međunarodne saradnje, Branislav Svorcan, Gradski većnik za oblast socijalne zaštite, Darko Smiljanić, kao i Gradski većnik za oblast ruralnog razvoja, Srđan Savić.

Dani sela u naseljenom mestu Telečka su i ove godine prošli u prijatnoj atmosferi, uz niz društvenih i kulturno-zabavnih aktivnosti na zadovoljstvo svih prisutnih. Kompletan događaj odvijao se dvojezično, na srpskom i mađarskom jeziku, a organizator je bila Mesna zajednica „Telečka“, uz podršku Grada Sombora. Defile konja, fijakera i motorista je predstavljen kao spoj starih vremena i tradicije s jedne strane i savremenog doba s druge. Meštanke ovog naseljenog mesta su održale izložbu ručnih radova, nakon čega je održano sportsko takmičenje na stadionu FK „Telečka“. Bogat kulturno-umetnički deo programa upotpunili su MKD „Petefi Šandor“ Telečka i OŠ “Kiš Ferenc“, koji su ugostili i predstavnike KUD „Đurđevak“ Kljajićevo i folklornu grupu „Ibolja“ iz opštine Kula. Za kraj večeri domaćin je organizovao prigodnu večeru uz muziku i bal. Ispred Grada Sombora, prisustvovali su zamenica gradonačelnika, Ljiljana Tica, član Gradskog veća za oblast ekologije i zaštite životne sredine, Slobodan Stanić, Gradska većnica za oblast sporta, dece, omladine i zdravstva, Antonija Nađ Kosanović, kao i Gradski većnik za oblast socijalne zaštite, Darko Smiljanić.

Slobodno vreme

Lifestyle

Popularna Kinder jaja, slatkiš je uz koji su odrastale generacije, a mnogima je ovo jaje od mlečne čokolade unutar kojeg...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.