petak, 18 avgust 2023 05:40

Ministarstvo za brigu o selu dodelilo sredstva za još 13 kuća u opštini Sombor

Po Javnom konkursu za dodelu bespovratnih sredstava za kupovinu seoskih kuća sa okućnicom za 2023. godinu, raspisanom od strane Ministarstva za brigu o selu, a Grad Sombor utvrdio ispunjenost uslova konkursa propisanih Uredbom, potpisali su Ugovor svih 13 korisnika ovih sredstava.

Član Gradskog veća za oblast socijalne zaštite Darko Smilјanić, je danas u Beogradu, kao predstavnik Grada Sombora bio potpisnik Ugovora, a sa druge strane potpis su stavili Nikolina Vuković i Borivoj Bojčetić i obezbedili svoj novi dom u naselјenom mestu Stapar, zatim Svetlana Vladisavlјev u naselјenom mestu Doroslovo, Bojan Andrić u Svetozar Miletiću, Tanja i Miloš Boškov u Staparu, Marija i Novak Dragičević u Stanišiću, Milan Elesin u Doroslovu, Selena Surnić u Svetozar Miletiću, Nevena Petrović u Čonoplјi, Mirjana i Čedomir Terzija u Gakovu, Kristijan Kovačić u Aleksa Šantiću, Vanja i Dragan Kovčin u Staparu, Lidija Ivanković i Dragan Pucarin u Svetozar Miletiću i Staša i Đorđe Živković takođe u Svetozar Miletiću. Svojim potpisom su se dobitnici finansijskih sredstava i zvanično opredelili za život na selu.

Javni konkurs za realizaciju programa dodele bespovratnih sredstava za kupovinu seoskih kuća sa okućnicom na teritoriji Republike Srbije za 2023. godinu, otvoren je do utroška budžetskih sredstava predviđenih za ovu namenu, a najkasnije do 1. novembra, do kada svi zainteresovani mogu da dostave prijave.

Ministarstvo za brigu o selu još od 2021. godine do danas, dodelјuje bespovratna sredstva za kupovinu seoskih kuća na teritoriji grada Sombora i time podstiče ostanak lјudi na selu, sa prednostima i mogućnostima koje ono nudi, kako za mlade bračne parove, decu, tako i za samohrane roditelјe. Gradski većnik Smilјanić je izrazio zadovolјstvo odazivom lјudi na ovaj značajan i egzistencijalan program i naglasio da su današnjim potpisivanjem Ugovora dodelјena sredstva za ukupno 121. kuću počevši od 2021. godine, od kada je pomenuto Ministarstvo počelo da dodelјuje bespovratna sredstva za kupovinu kuća na selu.

 

Slobodno vreme

Lifestyle

Fizička aktivnost je važna. Međutim, određena zdravstvena stanja, poput hipertenzije, mogu učiniti neke oblike vežbanja ...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.