nedelja, 30 jul 2023 21:02

Konsultantska kuća iz Sombora među najuspešnijim u IPARD fondu.

Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva-Uprava za agrarna plaćanja je objavila spisak konsultantskih kuća koje su angažovane od strane IPARD korisnika.

Od 181 firme, pravnih lica i preduzetnika koji su se našli na ovom spisku, konsultantske kuće iz Sombora, The Best Agro Consulting i The Best Business Consulting koje su u vlasništvu konsultanta za IPARD fond Nebojše Opačića, našle su se visoko pozicionirane.

Prema podacima sa sajta Ministarstva poljoprivrede, somborska agencija je predala ukupno 79 IPARD projekata, što je svrstava u prvih 5 agencija od ukupno 181, a kada je reč o odobrenim projektima, takođe spada među prvima u Srbiji.

U razgovoru sa konsultantom, Nebojša Opačić je istakao da su njihovi klijenti sa područja cele Srbije, da nisu ograničeni na područje Sombora ili Vojvodine, a njihovi klijenti su i značajni nosioci srpske poljoprivrede iz svih oblasti - primarne poljoprivredne proizvodnje, prerade i ruralnog turizma.

Uvidom u referentnu listu ove agencije rađeni su projekti za neke od najvećih vinarija u Srbiji kao što su Vinarija Aleksić iz Vranja, Toplički vinogradi iz Prokuplja i za najveće proizvođače u živinarstvu (proizvodnja jaja) kao što su Mikros Union iz Beograda i Vin Farm iz Kulpina, a u pitanju su projekti koji su finansirani od strane IPARD Fonda sa maksimalni iznosima podrške u iznosima od 1 milion evra.
Na referentoj listi ove agencije se nalaze i drugi ugledni srpski poljoprivrednici, sportisti i privrednici sa teritorije cele Srbije, a najviše odobrenih projekata je iz oblasti Ruralnog turizma za investitore sa područja Zlatibora, Kopaonika, Golije i Stare Planine i ostalih ruralnih područja.

Naredni IPARD pozivi se očekuju od oktobra meseca i pozivamo sve somborske poljoprivrednike da se na vreme pripremanju za predstojeće konkurse.

Slobodno vreme

Lifestyle

Kapi za nos su nezamenljive u tretiranju simptoma prehlade, ali mnogi ne uzimaju u obzir upozorenje da se smeju koristit...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.