nedelja, 23 jul 2023 07:53

Održana 3. „Riđička peka“

Takmičenje u pripremanju tradicionalnog specijaliteta „Riđička peka“, danas su Mesna zajednica „Riđica“ i udruženja građana iz ovog naselјenog mesta, organizovali treću godinu zaredom. Ispred Grada Sombora, ovugastronomsku manifestaciju je posetila zamenicagradonačelnika Sombora, Ljilјana Tica, zajedno sa članom Gradskog veća za oblast ekologije i zaštite životnesredine, Slobodanom Stanićem i pomoćnicomgradonačelnika Sombora za oblast ekonomskog razvoja i turizma, Jovanom Milјević.

Zamenica gradonačelnika je uvodnim govorom toplopozdravila sve prisutne takmičare i lјubitelјe „Riđičke peke“, a zatim, simboličnim palјenjem prve vatre, zvanično proglasila početak ove tradicionalne manifestacije. Domaćini su srdačno dočekali sve sladokusce kulinarskogspecijaliteta pod pekom uz čuvena riđička vina, a celodnevni događaj je bio upotpunjen kulturno -umetničkim sadržajem, kao i pena zabavom za najmlađe posetioce.

Slogan smotre je nosio naziv „Vraćamo se našim korenima“, što se simbolično i pokazalo najvećim odazivom do sada, čak 41. učesnika i mnogo gostiju koji ovom manifestacijom čuvaju svoju tradiciju od zaborava kako bi je preneli svojim naslednicima.

Slobodno vreme

Lifestyle

Heliko bakterija – Helicobacter pylori (HP) je veoma sitan, u obliku zapete, izrazito pokretan i Gram negativan bacil. ...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.