nedelja, 16 jul 2023 06:29

Klubovi verifikovali prve potpise

 

Pred kraj prošlog meseca startovao je letnji prelazni fudbalski rok. Iako većina klubova još nije ni startovala sa pripremama, neki su već registrovali prve igrače. U sredu, 12. jula, održana je prva sednica Gradskog fudbalskog saveza Sombor na kojoj su verifikovani prvi potpisi.

Možda i najveći posao prelaznog roka uradio je Fudbalski klub Hajduk. Novi član Vojvođanskog Severa pojačao se na nekoliko pozicija, a dres ekipe iz Stapara zadužili su Milan Vujin i Goran Basarić (Omladinac Bukovac) i Petar Agbaba (BSK Bački Brestovac). Kako saznajemo, u međuvremenu potpis je parafirao i Jovan Lazić, dojučerašnji igrač Bratstva 2019 iz Prigrevice.

Nove igrače dobili su i dva predstavnika somborskog prvog razreda. Kordun je angažovao Aleksandra Božića (prva registracija) i Miloša Kartaliju (Telečka), dok je Dinamo 1923 iz Bačkog Brega doveo nekoliko novajlija: Bojan Carić i Nebojša Mileković (Žak), Uroš Pucar (Kordun), Predrag Tomić, Milan Pačirski, Saša Bešlić i Žarko Ogrizović (Polet Rastina), Svetozar Prekajac i Nemanja Krstić (Telečka), te Strahinja Česner (Jedinstvo Lemeš, Svetozar Miletić).

Sloga je takođe bila aktivna na startu prelaznog roka. Iako još nisu registrovati, Čonopljanci su dogovorili sve uslove sa bivšim igračima Bratstva 2019 iz Progrevice (Nikolom Vemićem i Nikolom Japundžićem), Dejanom Đurđevim (Stanišić) i Željkom Raškovićem (Radnički 1912).

Somborski “crno – beli” su pred potpisom sa Petrom Drvarom (Bratstvo 2019), Aleksandrom Olujić i Milošom Sartijanovićem koji su poslednje registracije imali u OFK Metalcu i Radničkom, dok su “crveno – beli” dogovorili sve detalje sa Slobodanom Bojićem (Dinamo 1923), Milošem Bubnjevićem (bez kluba) i Igorom Grgićem (Omladinac Bukovac). Polet iz Rastine je nakon nekoliko napuštanja, potražio pojačanja u Miloradu Bekiću (Žak) i Marku Petrešu (Dinamo 1923), dok će za Telečku potpisati Aleks Varga (Tornjoš) i Marko Verebelji (PIK).

Prelazni rok traje do sredine septembra.

Prvenstva VFL Sever i PFL Sombor startuju 12. avgusta, MFL – prvi razred kreće nedelju kasnije, dok će ekipe i igrači poslednjeg somborskog ranga (MFL – drugi razred) na teren istrčati poslednjeg avgustovskog vikenda.

Izvor: somborsport.org

Slobodno vreme

Lifestyle

Poznato je da su u avionima smanjene količine kiseonika. Letenje avionom našim telima čini mnogo više od toga da nam uz...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.