četvrtak, 04 maj 2023 05:32

Međunarodni biciklistički „Trofej Sombora“ bodovan i za Kup Srbije

Fantastičnim finišom, posle bezmalo 100 km kružne vožnje ulicama Sombora, veteran Marko Stanković iz OBK Beograd i dve decenije mlađi Čačanin Dejan Cogolјević oplemenili su biciklistički dan u tom gradu, sa 212 učesnika u svim uzrasnim kategorijama oba pola.

Sudijski kolegijum, sa Zoranom Čabrom na čelu, pored uređaja za foto-finiš, koristio je i video kamere kako bi utvrdili da je, mereno milimetrima, mlađani Cogolјević osvojio titulu pobednika na Trofeju Sombora, koji se boduje za Kup Srbije.

I popularni Rambo, dugogogodišnji srpski reprezentativac pružio je ruku i čestitao nasledniku na dva točka, prihvatajući realnost na cilјu znatno pre sudijskog saopštenja o pobedniku trke.

U konkurenciji 44 vozača (seniori i juniori) Cogolјević je, posle 94,5 km vožnje u 35 krugova, štopericu na cilјu zaustavio posle 2;15:19 sati, vozeći prosečnom brzinom 42 km na čas.

Trećeplasirani Andrej Galović iz Crvene zvezde, koji je predvodio grupu od petorice takmičara, zaostao je 3:37 minuta iza dvojca za priču.

U odsustvu Velјka Stojnića i Mihajla Stolića, dvojice svojih sugrađana, koji rezultatima na međunarodnoj sceni svedoče o vrednostima somborskog i srpskog biciklizma, entuzijasti iz
BK Sombor su odličnom organizacijom doprineli pozitivnom utisku osmočasnovnog takmičenja za primer.

Zahvalјujući gostima iz Bugarske, Mađarske, Hrvatske, Crne Gore i BiH takmičenje pod pokrovitelјstvom nacionalnog Saveza imalo je i međunarodni karakter, a biciklistički festival ulicama Sombora takmičenjem su najavili učenici somborskih osnovnih škola.

REZULTATI:
Seniori:1. Cogolјević (Borac); 2. Stanković (OBK Beograd), 3. Galović (C.zvezda).

Seniorke:
1. Savić (Elite), 2. Jovanović (Šid), 3. Gavrilović (Fruška gora).
Juniori:1. Takač (Mađarska), 2. Georgijev (Bigarska), 3. Kampean (Lotus, Sombor). Juniorke:
1. Pavlović (Policajac), 2. Matejeva (Bugarska), 3. Škrbić (Jednota, Šid).
Kadeti: 1. Magalčev (Bugarska), 2. Radoslavčev (Bugarska), 3. Ibrahimov (Bugarska).
Kadetkinje: 1. Starčević (Sputnjik, Valčjevo), 2. Kulinčević (Sputnjik), 3. Perčić (Spartak).
Ml.kadeti: 1. Tulok (Mađarska), 2. Miščenko (Bugarska), 3. Aleksić (Metalac).
Ml.kadetkinje: 1. Marmarosi (Mađarska), 2. Starčević (Sputnjik), 3.Veličković (Partizan).

Poletarci: 1. Vukmir (Sputnjik), 2. Ćesarević (Sputnjik), 3. Starčević (Sputnjik). Poletarke: 1.
Jovanović (Metalac), 2. Pejčić (Partizan), 3. Ćutuk (hrvatska).
Početnici: 1. Vukoja (Hrvatska), 2. Dimitrijević (Borac), 3. Sudarić (Lotus).

Početnice: 1.
Paramentić (Boba, Valјevo), 2. Ivakić (Hrvatska).
Veterani su, zavisno od godišta, podelјeni u četiri grupe. U konkurenciji 30+ pobedio je Haris Hadžić iz Novog Pazara, 40+ Dejan Vidaković iz Sombora, 50+ Slobodan Radovanović iz šidske Jednoste i u konkurenciji 60+ Nenad Živković iz Vinkovaca.

Izvor: dnevnik.rs

Slobodno vreme

Lifestyle

  Štitna žlezda je odgovorna za proizvodnju hormona koji regulišu vitalne telesne funkcije, a ako ne funkcioniše kako t...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.