ponedeljak, 24 april 2023 06:16

Tijana Kabić treća na 10 kilometara na Beogradskom maratonu

U nedelju 23.04.2023. godine održano je 36. izdanje Beogradskog maratona koje je okupilo 10.500 trkača iz 65 zemalja. Novi rekord maratona i lepo vreme bili su najlepša slika koja je otišla iz glavnog grada Srbije.

Članovi atletsko rekreativnog kluba ''Somaraton'' Sombor redovni su učesnici najveće sportske manifestacije u našoj zemlji. Najviše uspeha imala je Tijana Kabić koja je u nedelji u kojoj je istrčala čuveni Bostonski maraton uspela da osvoji treće mesto na trci na 10 kilometara.

tijana-kabic.jpg

Polumaratonsku distancu u dužini od 21 kilometara od Somboraca najbrže je istrčao Daniel Dieneš, a Beogradski polumaraton su istrčali i Robert Lalić, Dejan Nikolić, Zoran Nikolić, Aleksandar Martinović, Arpad Šarkezi kao i Biljana Vezmar i Maja Bodrožić koje su samo dan ranije bile učesnice Fruškogorskog polumaratona gde su prešle stazu od 33 kilometra.

Glavnu maratonsku trku u dužini od 42 kilometra istrčali su Suzana Filipović i Đorđe Vučković.

Dan ranije u hotelu Mona Plaza održan je sportski forum Beogradskog maratona na kojem su učestvovali organizatori trka. Svoje učešće imao je i Somborski polumaraton, a Damir Marković i Milan Kovačić su iskoristili priliku da čuju nove svetske trendove i da u direktnom razgovoru sa direktorom Beogradskog maratona Darkom Habušom unaprede saradnju dve trke.

Na već pomenutnom tradicionalnom Fruškogorskom maratonu koji je održan ovaj vikend Miroslav Liščević je prešao srednji istočni maraton u dužini od 59 kilometara.


Istog vikenda Lazar Sanković i Milica Stojšić istrčali su zahtevnu stazu Heidelberg polumaratona, sa čak 360 metara kumulativnog uspona na 21.1km.

Slobodno vreme

Lifestyle

Fizička aktivnost je važna. Međutim, određena zdravstvena stanja, poput hipertenzije, mogu učiniti neke oblike vežbanja ...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.