subota, 22 april 2023 06:15

Odobreno raspisivanјe javnog poziva u okviru projekta „Kuće za bolju budućnost Somboru“ – ponovljeni poziv

Gradsko veće grada Sombora održalo je u četvrtak, 20. aprila 2023. godine, 150. sednicu na čijem dnevnom redu se našlo 11 tačaka.

Između ostalog, Gradsko veće odobrilo je ponovno raspisivanje Javnog poziva za kupovinu kuća, odnosno stambenih jedinica na teritoriji grada Sombora u okviru projekta „Kuće za bolјu budućnost u Somboru“, namenjenih za stambeno zbrinjavanje mladih bez roditelјskog staranja koji izlaze iz sistema socijalne zaštite, žena žrtava nasilјa u porodici i Roma. Javni poziv se ponavlјa kako bi bilo obezbeđeno dovolјno stambenih jedinica za deset korisničkih porodica i u svemu je istovetan sa Javnim pozivom objavlјenim 16. septembra 2022. godine. Pravo učešća na Javnom pozivu ima vlasnik nepokretnosti koja se nalazi na teritoriji Grada Sombora i naselјenih mesta na teritoriji grada koju vlasnik želi da proda.

Na 150. sednici članovi Gradskog veća usvojili su predlog za raspodelu sredstava po Javnom konkursu za finansiranjei sufinansiranje programa/projekata dobrovolјnih vatrogasnih društava i vatrogasnih saveza na teritiriji grada Sombora za 2023. godinu, za šta je u gradskom budžetu obezbeđen ukupan iznos od 5.000.000,00 dinara.

Na sednici, Gradsko veće prihvatilo je predlog Plana smanjenja rizika od katastrofa za teritoriju grada Sombora kojim se utvrđuju konkretne preventivne mere i aktivnosti u cilјu smanjenja procenjenih rizika od katastrofa i ublažavanja njihovih posledica, na osnovu izrađene procene rizika.

Gradsko veće prihvatilo je predlog Odluke o određivanju subjekata od posebnog značaja za zaštitu i spasavanje na teritoriji grada Sombora koja svojim kadrovskim i materijalnim kapacitetima mogu doprineti izvršavanju zadataka iz oblasti zaštite i spasavanja.

Slobodno vreme

Lifestyle

Fizička aktivnost je važna. Međutim, određena zdravstvena stanja, poput hipertenzije, mogu učiniti neke oblike vežbanja ...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.