petak, 21 april 2023 07:34

Raspisan oglas za evidentiranјe dece za upis u predškolsku ustanovu

Odelјenje za obrazovanje Gradske uprave raspisalo je Oglas za evidentiranje dece za upis u predškolsku ustanovu u školskoj 2023/24. godini.

U pripremnu predškolsku grupu upisuju se deca koja na dan početka školske godine imaju 5,5 do 6,5 godina, odnosno, deca rođena od 1. marta 2017. do 1. marta 2018. godine.

Prijavu dece zobavezni su da izvrše roditelјi, a za decu pod staratelјstvom staratelј ili drugi organ staratelјstva. Takođe, ukoliko su zainteresovani za raniji polazak deteta u školu, roditelјi, odnosno, staratelјi dece rođene od 1. marta 2018. do 31. avgusta 2018. godine mogu da upišu dete u pripremnu predškolsku grupu, te će biti primlјeni u objekat gde ima mesta.

videntiranje dece se obavlјa elektronskim putem preko portala E-uprava, ulaskom na opciju E-Usluge, u životnoj oblasti Porodica. Roditelјi koji nemaju mogućnost da prijave dete elektronskim putem imaće priliku da od 7. do 18. maja, u periodu od 16 do 18 časova, prijave svoje dete u objektu „Bubamara“.

Prijavlјivanje za objekte u naselјenim mestima vršiće se kod vaspitača u objektima, a za prijavu je neophodno poneti ličnu kartu roditelјa, JMBG deteta koje se upisuje , kao i za svu ostalu decu, i prijavu koja se popunjava u vrtiću.
Roditelјi, odnosno, staratelјi koji namerno ili bez opravdanog razloga ne upišu dete u Predškolsku ustanovu radi pohađanja pripremnog predškolskog programa, biće kažnjeni novčanom kaznom od 5000 do 100000 dinara.

Više o tome možete pročitati na linku: https://www.sombor.rs/aktuelnosti/obavestenja/oglas-za-evidentiranje-dece-za-upis-u-predskolsku-ustanovu-za-skolsku-2023-2024-god

Slobodno vreme

Lifestyle

Danas je Đurđevdan, praznik koji nosi uspomenu na Svetog Đorđa i označava granicu između zime i leta. Međutim, dok budet...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.