Ukrao 16 miliona evra za izgradnju stadiona i prokockao ih u kazinu

Fudbalska reprezentacija Litvanije trebalo je da dobije novi nacionalni stadion u Viljnusu, ali radovi na izgradnji su stali nakon što je, navodno, prvi čovek kompanije koja je zadužena za izgradnju Šarunas Stepukonis ukrao i prokockao oko 16 miliona evra iz fonda.

Litvanija je imala plan da u narednim godinama izgradi novi nacionalni stadion. Kompanija BaltCap započela je radove koji su međutim stali u jesen prošle godine. Saopšteno je kako su troškovi povećani za 40 posto i tražili su da se s gradom Viljnusom pregovara o novoj ceni izgradnje. Međutim, ubrzo se u medijima pojavila neverovatna informacija.

Menadžer kompanije Šarunas Stepukonis, navodno je ukrao oko 16 miliona evra od 30 miliona koje je dobio za početak izvođenja radova, te ih je prokockao u kazinu. Pokušao je potom pregovorima izvući još novca kako bi spasao što se spasiti da, ali nije mu uspelo

Ubrzo je kompanija BaltCap predala projekat u ruke novoj firmi - Haner. Ova kompanija je ušla u projekat s puno entuzijazma čiji se završetak planira 2026. godine. Politika je ovaj projekat do sada konstantno ubijala. Sada određene strukture u vlasti žele delovati što brže kako bi se sportski kompleks završio u naredne dve godine. Ipak, litvanski mediji tvrde da se radi o dobro smišljenom pranju para..

Kompleks će Litvance koštati oko 180 miliona evra

Šarunas Stepukonis se počastio sa 16 miliona evra od početnih 30 miliona koje je njegova firma dobila za izgradnju stadiona i kompleksa koji bi Litvance mogao koštati oko 180 miliona evra. I dok gradonačelnik Benunskas brani planirane investicije navodeći da će grad finansirati 40 posto projekta.

O Stepukonisu i njegovim malverzacijama, te navodnoj krađi 16 miliona evra, nema previše informacija. Proces protiv njega je u toku i utvrđuju se sve okolnosti. Čovek se počastio, živeo je opušteno s tuđim novcem, lumpovao je i ulagao ogromne iznose u kazinima. Na kraju je izgubio neverovatnih 16 miliona evra.

Izvor: direktno.rs

Slobodno vreme

Lifestyle

Mnoge poznate ličnosti imali su uspešne karijere, ali su se zbog nekih životnih nedaća povukli iz javnosti i započeli po...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.