Kupili ste auto sa 'skinutih' 250.000 km? Ne očajavajte, kupcu ovog Mercedesa je "skinuto" 1,4 miliona km (VIDEO)

Dijagnostički uređaj je pokazao neverovatnih 1.609.343 kilometra. Jasno je da je novi vlasnik bio šokiran nakon ovog otkrića

Nemački jutjuber Enriko Teclaf objavio je video na kojem se vidi automobil koji je navodno imao neverovatnih 1,4 miliona kilometara uklonjen sa brojčanika. Preko prijatelja advokata nabavio je polovni mercedes, a automobil je predstavio na svom Jutjub kanalu „Die Autogesellschaft Dresden“.

Kupac je platio 7.500 evra za E-klasu V 212 generacije. Zvuči kao vrlo fer ponuda, s obzirom na to da je automobil bogate opreme, 230.000 kilometara na brojčaniku i star 14 godina. Ovo za E klasu praktično nije ništa, a sasvim su uobičajeni modeli istog uzrasta koji su već prešli 300.000 do 500.000 kilometara.

Ali nedugo nakon kupovine, vlasnik je primetio probleme sa menjačem - Zato je otišao u Mercedesov servisni centar u Zitau, gde su očitavanja kontrolnih jedinica automobila pokazala različite kilometraže. Kontrolna jedinica brave za paljenje, kojom je veoma teško manipulisati za razliku od drugih elektronskih memorija automobila, zabeležila je šokantnu vrednost: dijagnostički uređaj je pokazao neverovatnih 1.609.343 kilometra. Jasno je da je novi vlasnik bio izuzetno šokiran nakon tog otkrića, ali je prodavac odbio da vrati novac i sve je završilo na sudu.

Teclaf je detaljno pregledao izmanipulisanu E-klasu i bio zadivljen onim što je video. Ako je ovaj Mercedes zaista prešao preko 1,6 miliona kilometara, stanje mu je iznenađujuće dobro. I karoserija i unutrašnjost i dalje ostavljaju veoma pristojan utisak.

Međutim, pregledom u radionici utvrđena su neuobičajena oštećenja. Izduvne cevi su bile izuzetno čađave, filter za čestice dizela je iznutra pokvaren, a diferencijal na zadnjoj osovini je morao da se zameni. U svakom slučaju, ovo potvrđuje da automobil ima mnogo više od deklarisanih dvesta hiljada kilometara.

Ali uprkos brojnim kvarovima i jasnom habanju automobila, teško je poverovati da je prešao čak 1,6 miliona kilometara. Da ova informacija nije tačna ističe jedan korisnik Jutjuba koji u komentaru na video ističe da kontrolna jedinica brave za paljenje ima zaštitni mehanizam i da automatski podešava kilometražu na 1,6 miliona km čim se pokuša manipulacija.

Pravu kilometražu ovog automobila verovatno nikada nećemo saznati, ali izgleda da je kilometraža zaista skinuta. Da je zaista 1,6 miliona kilometara, to bi svakako bio svetski rekord u pređenoj kilometraži - piše jutarnji.hr.

Slobodno vreme

Lifestyle

Mnoge poznate ličnosti imali su uspešne karijere, ali su se zbog nekih životnih nedaća povukli iz javnosti i započeli po...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.