Dreser tvrdi da su OVO 6 NAJZAHVALNIJIH RASA PASA za kućne ljubimce: Druželjubivi su , poslušni, OBOŽAVAJU SVOJE VLASNIKE i lako ih je obučiti

Ako volite pse, a niste sigurni koju rasu da izaberete, evo šta kaže profesionalni trener pasa. Džes, koja se već nekoliko godina bavi obukom i dresurom pasa, veoma je popularna na TikToku, a nakon što je njen video o tome koje rase pasa ne bi imala kao profesionalac, izdvojila je i rase koje lično preferira i smatra zahvalnim u ulozi ljubimca.

Džes više voli velike pse, pa je svoj spisak otpočela sa tri prilično grandizona ljubimca, a potom je navela i tri manje rase pasa do 10 kilograma, koje smatra odgovarajućim za većinu ljudi. Hajde da vidimo koji su to psi!

VELIKI PSI

1. Labrador ili retriver

"Postoji razlog zašto su toliko popularni i zašto važe za porodične pse. Uglavnom su veoma dobri sa drugim psima, sa ljudima, sa decom... To su psi koje umeju da vole", rekla je ona, dodajući u šali da ćete se uvek oseaćati krivim ako ne podelite hranu sa njima.

Džes je istakla da ljudima koji nikada ranije nisu imali pse najradije preporučuje upravo labradore ili retrivere, ili njihov miks.

2. Bernski planinski pas

"Oni su veliki i mekani, ali imaju i zahvalan temperament i uglavnom su veoma druželjubivi", kratko je prokomentarisala svoj drugi izbor.

Ovo su moćni i veliki psi, otporni na hladnoću, ali je njihova priroda mirna - privraženi su ljudima i ne napadaju nepoznate ljude, već se drže distancirano. Imaju slatku, finu prirodu, uglavnom su mirni i veoma su nežni prema deci. Zbog veličine možda nisu pogodni za porodice sa veoma malom decom, a takođe nisu dobar izbor za porodice koje su retko kući, jer ne vole da budu sami.

3. Irski vučji hrt

"Volim ove velike pse. Oni su toliko srećni samo što postoje i što su tu sa vama i pored vas. To su zaista divni psi", kaže ova mlada žena koja se već nekoliko godina bavi treniranjem i obukom pasa.

Ova rasa je neustrašivi lovac, koji u borbi može da ubije vuka, ali su za čoveka veoma ljubazni i smireni saputnici. Imaju puno strpljenja sa decom, a biti vlasnik ovog psa je jedinstveno iskustvo, iako jeste velika obaveza zbog njegove veličine i snage. Oni su tihi, smireni, osećajni i lojalni, a sa vlasnikom neguju veoma snažnu vezu.

MALI PSI

1. Kavalirski španijel kralja Čarlsa

"Oni su prezabavni, toliko jednostavni za obuku, vole da rade i vežbaju, veoma su pouzdani, iako su veoma mali. Sve u svemu ovo je dobar izbor za ljubimca. Morate da ih češljate između dve posete grumeru. Pogledajte koliko mu je tanka i sjajna dlaka, mora da se češlja", objasnila je Džes.

2. Mops

"Možda nema mnogo obožavatelja, ali ja toliko volim mopsa. Izgledaju kao mali krompir. Ponekad su dosta trvdoglavi, izgledaju kao da hoće da urade stvari onako kako hoće, ali na kraju ipak imaju veoma dobro ponašanje, bar po meni. Oni su pouzdani psi", navodi ova Amerikanka.

3. Havanski bišon

"Još jedna rasa koja zahteva četkanje između dve posete grumeru. Oni su toliko nežni i blagi, idealni psi za stan, za starije osobe kojima samo treba malo društva. Nemam nikakve zamerke na njih, osim što im treba malo četkanja, ali to je slučaj sa većinom pasa", zaključila je Džes.

Izvor: blic.rs

Slobodno vreme

Lifestyle

Kućni ljubimci

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.