Dreser pasa otkrio koje tri rase nikad ne bi udomio

Svaka rasa sa pedigreom dolazi sa svojim izazovima, bilo da se radi o njihovom ponašanju ili zdravstvenim problemima.

Baš kao što svaka rasa ima svoje karakteristike, tako i popularne rase poput francuskog buldoga i mopsa suočavaju se sa brojnim zdravstvenim problemima koji vlasnicima mogu dodati značajne veterinarske račune.

Dreser pasa postao je viralan na TikToku jer je podelio tri rase pasa koje nikada ne bi usvojio – a jedan od njih je iznenadio mnoge. Garet King, poznat po svom American Standard K9 TikTok kanalu, ima milione pratilaca zahvaljujući svojim korisnim savetima o dresuri pasa. Sa dugogodišnjim iskustvom, stekao je čvrsto mišljenje o rasama koje bi izbegavao, piše Miror.

Geret je objasnio da je prva rasa koju nikada ne bi uzeo bio srednjeazijski ovčar.

„Mužjaci ovih pasa mogu da dostignu težinu od preko 77 kilograma i odlični su čuvari stoke. Ali problem je što većina nema stoku. Dakle, ako imate stoku kod kuće, možda bi ova rasa mogla da bude korisna za zaštitu stada“, objasnio je.

Još jedna rasa koju bi izbegavao su goniči, zbog njihove masne kože.

„Ta masna koža čini da imaju neprijatni miris, bez obzira na to koliko često se kupaju. Mirisa ćete se teško otarasiti“, otkrio je Geret.

Treća rasa koju Garet nikada ne bi razmatrao bila je najiznenađujuća – čivava.

„Bila bi mi potrebna čivava da sam želeo demona od tri funte iz podzemlja, koji bi bio dobar za to da mi sedi u krilu i gricka sve što joj dođe pod zub. Ali to baš i nije ono što tražim.“

Ljubitelji rase čivava bili su iznenađeni Geretovim mišljenjem o ovim malim psima.

Jedna žena je prokomentarisala: „Čivave su zapravo veoma inteligentne, a njihovo agresivno ponašanje često proizilazi iz načina na koji ih ljudi tretiraju kao igračke umesto kao prave pse, prenosi Klix.ba.

Druga vlasnica čivave je rekla: „Moja čivava je pravi anđeo. Sve zavisi od dresure, nemojte se obeshrabriti! Moja je izuzetno prijateljska prema strancima i sve što želi je da se mazi.“

Drugi su primetili da su „čivave kao mačke, možete dobiti malog đavola ili pravog anđela.“

Izvor: n1info.rs

Slobodno vreme

Lifestyle

Kućni ljubimci

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.