Ovako je rat počeo: Agonija traje četiri godine, a sve je kulminiralo u martu 2021. kada su Megan i Hari zaboli nož u leđa kraljevskoj porodici

U januaru 2020. godine, princ Hari i Megan pobegli su iz kraljevske porodice i Velike Britanije kako bi započeli novi život u Americi, navodno želeli su da budu daleko od očiju javnosti. Ipak, nije im dugo trebalo da se vrate na naslovne strane svetskih medija, i to su učinili uz prasak. Oko 50 miliona ljudi širom sveta gledalo je kako je 7. marta 2021. ovaj dvojac učestvovao u 85-minutnom intervjuu sa voditeljkom Oprom Vinfri. Ono što su Megan i Hari izneli u javnost odjekuje i dan danas, tri godine kasnije.

Ćaskajući u sunčanom vrtu kalifornijske vile, za koju se ispostavilo da je u vlasništvu Oprinog prijatelja, Megan je u poodmakloj trudnoći opisala svoje vreme u kraljevskoj porodici kao noćnu moru koju je jedva preživela. Između ostalog je ispričala kako je morala da preda svoj pasoš, vozačku dozvolu, ključeve i druge lične stvari kada se uselila u skučeni prostor Notingem kolibe u krugu Kensingtonske palate.

„Izašla sam iz kuće dva puta za četiri meseca. Nisam mogla usamljenije da se osećam“, rekla je ona. Prisetila se da je gledala crtani film „Mala sirena“ i da se u potpunosti poistovetila sa Arijel – sirena koja menja svoj glas za noge kako bi se udala za svog princa.

Opra je tada postavila sada već poznato pitanje: „Da li ste ćutali ili ste ućutkani“, na šta je Megan odgovorila – „ovo drugo“.

Tvrdila je da se situacija pogoršala do te mere da je čak razmišljala i o samoubistvu.

Ipak, Megan je navela da joj osoblje Palate nije ponudilo pomoć kada je otišla kod njih i molila za podršku, iako je tada bila u šestom mesecu trudnoće sa Arčijem.

„Rečeno mi je da ne mogu, da to ne bi bilo dobro za porodicu„, rekla je ona.

Takođe je opisala i razgovor sa neimenovanim, ali visokopozicioniranim članom osoblja Palate.

„Sećam se ovog razgovora kao da je bilo juče, jer su mi rekli: ‘Srcem sam uz tebe, jer vidim koliko je loše, ali ne možemo ništa da učinimo da te zaštitimo“, prisetila se Megan.

U javnosti je eksplodirala sugestija Saseksa da je kraljevska porodica rasistička. Jedan, neimenovani, član porodice na rasistički način je spekulisao o boji kože njihovog sina Arčija.

„Kada sam bila trudna članovi porodice su bili zabrinuti i razgovarali su o tome koliko će našem detetu biti tamna koža“, rekla je ona. Hari je Meganine navode potvrdio, rekavši da je i sam čuo takve komentare. Ipak, par nije hteo da otkrije o kome je reč. Megan je rekla da bi to bilo veoma „štetno“ za porodicu.

Megan je sporni intervju iskoristila i da odbaci navode kako je rasplakala svoju snaju, vojvotkinju od Kembridža uoči venčanja, i to zbog odeće deveruše, princeze Šarlot. Rekla je kako je vojvotkinja od Kembridža bila ta koja ju je rasplakala.

„Bila je to zaista teška nedelja, a ona je bila uznemirena zbog nečega“, objasnila je Megan Opri, prenosi Dejli mejl.

Hari je optužio članove kraljevske porodice da su ljubomorni na Megan, jer je ona bez napora očarala javnost. Po prvi put je jasno stavio do znanja da su on i princ Vilijam bili u sukobu.

Šta članovi kraljevske porodice misle o intervjuu sa Oprom nije poznato, jer većina njih nije ništa komentarisala, ali je sopstveni odgovor princa Vilijama novinaru bio samo usputni komentar: „Mi nismo rasistička porodica“.

Kraljica je dala kratku izjavu.

„Cela porodica je bila tužna kad smo saznali koliko su poslednjih nekoliko godina bile izazovne za Harija i Megan. Pokrenuta pitanja, posebno rasna, su zabrinjavajuća. Iako se neka sećanja mogu razlikovati, ona se shvataju veoma ozbiljno i porodica će se njima pozabaviti privatno. Hari, Megan i Arči će uvek biti veoma voljeni članovi porodice“, poručila je ona.

Izvor: nova.rs

Slobodno vreme

Lifestyle

Poznato je da su u avionima smanjene količine kiseonika. Letenje avionom našim telima čini mnogo više od toga da nam uz...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.