10 filmova koje morate da pogledate ove jeseni

 

Jesen i zima pred nama biće malo drugačiji po pitanju filmske ponude jer su i dalje u toku štrajkovi glumaca i scenarista.

Nekoliko filmova je već odloženo za narednu godinu jer njihove ekipe ne bi mogle da ih promovišu ove godine, ali ima i onih čije premijere se, za sada, ne pomeraju.

Ta ponuda uopšte ne deluje loše, tu su razni žanrovi i pojedini kultni reditelji, a mi smo u nastavku izdvojili 10 filmova koje ne smete propustiti.

The Creator (29. septembar)

U ne tako dalekoj budućnosti, mašine pod kontrolom veštačke inteligencije su se pobunile i proglasile rat čovečanstvu, a jedan vojnik mora da pronađe super oružje koje bi trebalo da istrebi čovečanstvo.

Problem nastaje kada shvati da je u pitanju jedna mala devojčica, a ovaj film režira Garet Edvards (Rogue One) i pisao je originalni scenario zajedno sa Krisom Vajcom.

Killers of the Flower Moon (20. oktobar)

Možda i najiščekivaniji film jesenje sezone, jer je u pitanju nova režija Martina Skorsezea i moglo bi da predstavlja nešto najbliže vesternu što je on ikada uradio.

Za osnovu je uzeta istinita priča o masakru plemena Osejdža, ali tu su teme poput sukoba tradicije i modernog, kao i spremnost na ubistvo zarad velikog bogatstva.

Pain Hustlers (20. oktobar)

Netfliks očigledno ne haje za štrajkove i angažovao je Emili Blant, Krisa Evansa, Endija Garsiju, Ketrin O’Haru i druge za ovaj film Dejvida Jejtsa.

Sjajna glumačka ekipa donosi priču o samohranoj majci koja pristaje da bude predstavnik jedne farmaceutske kompanije, da bi kasnije saznala kako je ušla u ogromnu kriminalnu zaveru.

Fingernails (27. oktobar)

Premisa filma je da postoji test po kome se može odrediti da li je neko nečija srodna duša i da par koji tumače Džesi Bakli i Džeremi Alen Vajt dobija baš takvu potvrdu.

Međutim, kada ona počne da radi u istraživačkoj kompaniji koja obavlja te testove i zbliži se sa kolegom kog tumači Riz Ahmed, stvari počinju da se komplikuju.

The Killer (10. novembar)

Neo-noar adaptacija francuskog stripa koji režira Dejvid Finčer i u kome glume Majkl Fasbender i Tilda Svinton donosi priču o profesionalnom ubici koji polako gubi svoj um.

To je prvi put da Finčer sarađuje sa Endruom Kevinom Vokerom još od filma Seven i bilo bi lepo da budemo u prilici da ga vidimo i na velikom ekranu.

Maestro (22. novembar)

Uprkos pojedinim kontroverzama, film privlači mahom pozitivnu pažnju, pre svega zbog toga što svi čekaju da vide narednu režiju i scenario Bredlija Kupera i sjajnu ekipu koju je okupio.

U priči o Leonardu Bernštajnu, koga on tumači, pojavljuju se Keri Maligan, Feliija Montealegre, Džeremi Strong, Maja Hok, Met Bomer i Sara Silverman.

Napoleon (22. novembar)

Priča o Napoleonu Bonaparti je već viđena na velikom ekranu, ali sad je na red došla i verzija Ridlija Skota, a svi znamo da on voli istorijske spektakle.

Verujemo da je Hoakin Finiks ozbiljno shvatio naslovnu ulogu, kao i da će Vanesa Kirbi biti odlična Žozefina, samo ostaje da dočekamo ovaj film.

Saltburn (24. novembar)

Emerald Fenel je najavila šta može u filmu Promising Young Woman, a sada donosi klasnu satiru koja deluje kao da će biti ekplozivna.

Pratimo susret radničke klase i elite na imanju na kome se događaju razne bahanalije i nadamo se da će sjajni Bari Kogan još jednom pokazati šta sve ume kada mu se da prostor.

Leave the World Behind (8. decembar)

Par (Džulija Roberts i Itan Hok) odlazi na odmor na Long Ajlend sa svojom decom, ali ubrzo celo ostrvo gubi struju i njima se priključuju vlasnici kuće (Maheršala Ali i Mahajla Herold).

Oni svi čekaju da se stvari vrate u normalu, ali kako vreme ide, to se čini sve manje mogućim u ovom filmu Sema Esmaila po knjizi Rumana Alama.

Rebel Moon (22. decembar)

Ako ćemo već da čekamo Dinu 2 do sledeće godine, Zek Snajder ima da nam ponudi svoju viziju Ratova zvezda napumpanu akcijom, efektima i velikim glumačkim imenima.

Tu je miran narod pod napadom, zla imperija, mala grupa heroja koji su jedina nada za povratak reda i blagostanja u galaksiji, kao i obavezni vanzemaljci različitih oblika.

Izvor: Rolling Stone

Slobodno vreme

Lifestyle

Svaka žena je lepa, bez obzira na to koliko ima kilograma i koju veličinu odeće nosi, ali nijedna ne želi da izgleda pun...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.