Kakav plasman kritičar BBC-ja predviđa Luku Bleku?

Ostalo je još 40 dana do ovogodišnje Pesme Evrovizije i početka muzičkog takmičenja u Liverpulu, koje ima milionsku publiku.

To je i trenutak kada BBC-jevi muzički kritičari sednu odslušaju sve pesme pogledaju nastupe, prouče stanje na kladionicama i bace se na predviđanje uspeha takmičara.

U tome su vešti, profesionalni, a pre svega duhoviti, piše Jutarnji list. Ovaj put, opsežni zadatak rešavao je kritičar BBC-ia Mark Sevidž čija je teza da kod Eurosonga svi mogu biti kritičari, da ničije mišljenje nije važnije od tuđih, kao i da je sve moguće kada je u pitanju ova vrsta takmičenja.

Među 37 pesama, u kojima ima svega – od duhova i rata do ljubavi i posveta precima, i u moru stihova i nota Sevidž je našao neke bisere, kao i razne promašaje.

Za pesmu predstavnika Albanije: Albinu Albina & Familja Kelmendi – Duje, kaže da je dramatična balada o razdvojenim porodicama i uticaju toga na decu, ali im ne predviđa dobar uspeh nego smatra da će završiti u donjem delu bodovne liste.

Za Brunette dvadesetjednogodišnju pevačicu čije je pravo ime Elen Yeremyan i koja slovi za omiljenu u Jermeniji ima bolje prognoze.

Veruje da će njena balada imati plasman u Top 10 a u pesmi Mama ŠČ! Let 3 koju izvodi Let 3 u prvom minutu čuje “Makarenu” .

“Šok-rok bend Let 3, piše kritičar BBC-ja – dobro je poznat diljem Balkana po svojim provokativnim, avangardnim nastupima.

Pesma je kako navodi „slabo prikriveni napad na Vladimira Putina, što zasigurno do krajnjih granica testira evrovizijsku zabranu političkih tekstova“. Nije oduševljen ni muzikom „Muzički, međutim, to je travestija. Prvi minut je zapravo „Makarena“ lišena bilo kakvog šarma ili prevare. Nakon toga sledi zbunjujući operni deo i kakofonično finale koje zvuči kao 10 pesama koje se sviraju odjednom dok nekome, jednu po jednu, čupaju dlake na prsima“, napisao je Mark Sevidž. Pesmu vidi u finalu i to na jedvite jade.

Pesmu Luka Blacka „Samo mi se spava“ , BBC-jev muzički kritičar naziva „uznemirujućim elektro-hitom“. Kaže kako je jasno da pesma datira iz 2020. godine.

„Poslednje sam godine proveo vrlo otuđen od sveta, pogotovo tokom pandemije“, citira Lukove reči za veb stranicu Eurovision Fun. „Uronio sam u svoj krevet, videoigre i anime i tako je nastala pesma.“

Sevidž smatra da muzički, predstavnik Srbije koji dobro stoji na kladionicama, savršeno prenosi ograničenja izolacije. Ipak, pita se nije li pesma previše eksperimentalna za Eurosong . Smatra da će se plasirati „odmah iza top 10“.

Izvor: danas.rs

Slobodno vreme

Lifestyle

Svaka žena je lepa, bez obzira na to koliko ima kilograma i koju veličinu odeće nosi, ali nijedna ne želi da izgleda pun...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.