На трећем Међународном турниру „ОФK Младост Апатин КУП“ који је данас одржан у Апатину, учествовало је око 800 дечака из Србије и региона, узраста од 2008. до 2014. годишта. Према речима Страхиње Делића координатор омладинске школе „ОФК Младост“ и организатора турнира одзив екипа је био више него одличан.

-Направили смо 10 терена за 7 узрасних категорија, што је заиста реткост да видимо на турнирима широм целе Војводине, па чак и Србије. Сви знамо колико је битно за један град и за општину да се представи на тако један леп начин, тако што доведе 65 екипа у седам узрасних категорија, где укупно има око 800 деце, а рачунајући тренере и представнике клубова, можемо слободно рећи да ту има чак и 1.000 људи, тј. посетилаца и гостију на овом турниру, каже Страхиња Делић.

Поред младих фудбалера из Србије, учешће на турниру су узели и гости из Републике Српске, а организатор је нарочито задовољство изразио доласком деце из Косовске Митровице, њих око стотину, који су, захваљујући родитељима домаћих фудбалера, остали ноћити у нашем граду, учвршћујући на тај начин своја пријатељства са другарима из Апатина.

Са децом и тренерима из Косовске Митровице, у Апатин је дошао и Александар Спирић, председник Привременог органа ове општине, кога је у згради локалне самоуправе угостила председница општине Апатин, Дубравка Кораћ.

Желим да изразим велику захвалност грађанима Апатина, који су
отворили, условно речено, своја срца и, пре свега, врата својих домова, и угостили малишане којима ће остати та трајна и нераскидива пријатељства и веза, али ми ћемо сигурно у наредном периоду што се тиче општине Косовска Митровица са сигурношћу одлучити на братимљење са овом општином
. Сматрам да пограничне општине у овом моменту треба да јачају више него икад и да буду блиске, али сигурно да ћемо наставити то да кроз неки наредни период дође до те реализације која ће засигурно бити ти мостови спајања, јединства и боље будућности за све нас, изјавио је Спирић.

Према речима Дубравке Кораћ, председнице општине Апатин, Омладински фудбалски клуб „Младост“ био је на висини задатка и одрадио сјајан посао везано за организацију овако великог турнира, а долазак представника Косовске Митровице први је корак ка будућој сарадњи ове две општине.

Ови разговори и наш данашњи састанак ће, надам се, водити будућој дубљој сарадњи две општине, не само у области спорта, већ и у многим другим областима. Заиста, као што је и мој колега рекао, ми имамо много тема, много интересантних области за сарадњу, такође
смо пограничне области и мислим да ћемо заиста направити неке лепе резултате за обе општине, поручила је председница Кораћ.

Ј.К

The post 800 ДЕЧАКА НА МЕЋУНАРОДНОМ ФУДБАЛСКОМ ТУРНИРУ „ОФК МЛАДОСТ АПАТИН КУП“ appeared first on Radio Dunav.


На трећем Међународном турниру „ОФK Младост Апатин КУП“ који је данас одржан у Апатину, учествовало је око 800 дечака из Србије и региона, узраста од 2008. до 2014. годишта. Према речима Страхиње Делића координатор омладинске школе „ОФК Младост“ и организатора турнира одзив екипа је био више него одличан. -Направили смо 10 терена за 7 узрасних […]

The post 800 ДЕЧАКА НА МЕЋУНАРОДНОМ ФУДБАЛСКОМ ТУРНИРУ „ОФК МЛАДОСТ АПАТИН КУП“ appeared first on Radio Dunav.


Read full article on Radio Dunav


Slobodno vreme

Lifestyle

Ako ste na ovom spisku, vratiće vas sa granice!
Ako ste na ovom spisku, vratiće vas sa granice!

Mnogi ćе sе za prеdstojеćе praznikе uputiti van granica Srbijе, a ukoliko planiratе da putujеtе, važno jе da provеritе d...

Kućni ljubimci

Somborski sport i sportisti kroz istoriju

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.