Град Сомбор наставља континуирано да улаже у безбедност саобраћаја. Једна у низу одлука које су донете у овој области јесте и додатно финансирање опреме за вршење увиђаја, коју је градоначелник Сомбора, који је уједно и председник Савета за безбедност саобраћаја, Антонио Ратковић, уручио Полицијској управи Сомбор. Градоначелник је истакао да је приоритет Града безбедност свих учесника у саобраћају и да ће наставити овакве акције и у будућности, као и да је већа пажња Савета увек усмерена на безбедност најмлађих. 

  • За викенд смо поставили брзинске дисплеје, на две локације, и ова активност се показала као изузетна, с обзиром да грађани позитивно реагују и оно што је и мени драго да смо се сви ми уверили да поштују те брзине и управо ови дисплеји зато и служе да би и ми као Савет што више деловали превентивно, а не репресивно. Свакако морам да истакнем изузетну сарадњу са Полицијском управом Сомбор и само могу да констатујем да сам сигуран да ће из године у годину та сарадња расти и да ћемо у будућности још много овакве опреме и оваквих активности имати, додао је Ратковић. 

Начелник Полицијске управе Сомбора, Саша Дмитрашиновић, истакао је да је област саобраћаја посебно значајан сегмент рада Министарства унутрашњих послова и Полицијске управе у Сомбору, као и да се на том пољу спроводе различите превентивне и репресивне мере, чији је циљ заштита живота наших грађана. 

  • Да бисмо били ефикасни у свом раду, да бисмо постигли циљеве, сигурно морамо имати адекватну материјално-техничку опрему, стога је од посебног значаја ова одлука Одбора за безбедност саобраћаја Града Сомбора, која представља једну у низу таквих одлука, да се додатно финансира опремање наше полиције, конкретно реч је о савременим уређајима које ћемо користити код увиђаја тешких кривичних дела из области саобраћаја и који ће значајно допринети ефикасности и ефективности нашег рада, рекао је Дмитрашиновић. 

Према речима начелника Одељења саобраћајне полиције, Милана Глумца, ПУ Сомбор годишње бележи око 700 саобраћајних незгода, а императив Саобраћајне полиције је управо на спречавању истих. 

  • Половина незгода у принципу отпада на Град Сомбор, и зато нам је изузетно значајно да једном оваквом опремом, можемо да урадимо изузетно квалитетан увиђај, да можемо да обезбедимо све материјалне доказе, како би то могло касније да се процесуира и да се докаже кривица учесника у саобраћају који је изазвао саобраћајну незгоду. МУП је у току прошле године опремио Полицијску управу најмодернијим возилима и иницијативом начелника ПУ и председника Савета и градоначелника Антониа Ратковића, ово возило ће бити опремљено најмодернијом опремом за вршење увиђаја саобраћајних незгода. Иначе, искористио бих ову прилику да још једном подсетим све учеснике у саобраћају да је дужност и обавеза сваког возача који учествује у саобраћајној незгоди да прво обезбеди лице места саобраћајне незгоде, како не би дошло до нове незгоде, додао је Глумац. 

Опрема која је уручена Полицијској управи Сомбора се састоји од несесера за обезбеђење лица места и вршења увиђаја са одређеним садржајем, даљинском опремом за мерење растојања, 18 батеријских лампи, два преносна лед рефлектора, као и једним покретним лед рефлектором, којима ће се омогућити лакше вршење увиђаја ноћу и одређеним инструментима за мерење оштећења на путу, којима ће бити једноставније утврдити на који начин је дошло до саобраћајне незгоде. 


Град Сомбор наставља континуирано да улаже у безбедност саобраћаја. Једна у низу одлука које су донете у овој области јесте и додатно финансирање опреме за вршење увиђаја, коју је градоначелник Сомбора, који је уједно и председник Савета за безбедност саобраћаја, Антонио Ратковић, уручио Полицијској управи Сомбор. Градоначелник је истакао да је приоритет Града безбедност свих …

Нова опрема за Полицијску управу Града Сомбора Read More »


Ceo tekst možete pročitati na 025 info - Sombor


Slobodno vreme

Lifestyle

Upozorenje na prevare: 11 stvari koje treba da izbegavate tokom putovanja
Upozorenje na prevare: 11 stvari koje treba da izbegavate tokom putovanja

Prevare su u porastu. Prema Federalnoj trgovinskoj komisiji (FTC), ljudi su izgubili 10 milijardi dolara zbog prevara u ...

Kućni ljubimci

Somborski sport i sportisti kroz istoriju

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.