Novo sanitetsko vozilo za Opštu bolnicu SomborNovo sanitetsko vozilo za Opštu bolnicu Sombor

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uručio je u petak, 15.05.2020., ključeve 21 sanitetskog vozila sa pratećom medicinskom opremom predstavnicima zdravstvenih ustanova u AP Vojvodini, za šta je iz pokrajinskog budžeta izdvojeno 100 miliona dinara.

Po Odluci Vlade APV jedno od dvadeset i jednog vozila dato je na korišćenje Opštoj bolnici „Dr Radivoj Simonović“ Sombor. Sanitetsko vozilo marke „FIAT Ducato“, ukupne vrednosti 4.761.900,00 dinara, opremljeno je sa:
• fiksnim setom za kiseonik;
• nosilom;
• kardiološkom stolicom;
• EKG aparatom i
• defibrilatorom.

Dr Dragan Rastović je istakao da „navedena oprema uglavnom zadovoljava urgentni transport, a nedavno smo dobili i transportni respirator, tako da, oprema će biti kompletna”,

Pokrajinski sekretar za zdravstvo prof. dr Zoran Gojković izjavio je da je ova pokrajinska vlada od prvog dana ulagala u zdravstveni sistem Vojvodine, kao i u ovaj važan segment, nabavku sanitetskih vozila i vozila za dijalizu sa kompletnom pratećom medicinskom opremom, neophodnih za efikasniji rad svih zdravstvenih ustanova, u nadi da će se nastaviti kontinuirano ulaganje u oblast zdravstva.

V.d. direktora Opšte bolnice Sombor, dr Dragan Rastović, tom prilikom je istakao: ”U zadnje četiri godine Pokrajinska vlada je izdvojila značajna sredstva za sve segmente unapređenja rada svih zdravstvenih ustanova, kako infrastrukturnih tako i u zanavljanja medicinske opreme, nabavku nove opreme, ulaganja u kadrove, i mogu napomenuti da u zadnje 4 godine, samo zdravstvene ustanove Pokrajine su dobile 60 sanitetskih vozila, za razliku od npr. 2005. do 2016. godine, za 11 godina, Pokrajina je izdvojila sredstva samo za 16 vozila za celu teritoriju APV“.

On dodaje i da je značaj ovog vozila za Opštu bolnicu Sombor utoliko veći kada se uzme u obzir da u toku jedne godine iz naše ustanove se preveze u proseku od 350 do 400 urgentnih transporta u ustanove tercijarnog nivoa, te je još jednom izrazio zahvalnost za ovako važnu donaciju, kako u svoje lično ime i u ime zdravstvenih radnika Opšte bolnice Sombor, tako i u ime svih građana Zapadnobačkog okruga.

WEB preporuke

učitavanje...
Top
Ovaj sajt koristi cookies kako bi poboljšao vaše iskustvo. More details…